Web Analytics
scris luni, 06.11.2023

Avocatul Robert Roșu trebuie să primească daune în valoare de 600 de mii de euro pentru perioada petrecută în închisoare

Justiția a decis că avocatul Robert Roșu trebuie să primească daune în valoare de 600 de mii de euro pentru perioada petrecută în închisoare. El a fost condamnat în Dosarul Ferma Băneasa și a petrecut după gratii 341 de zile. A fost eliberat după ce un complet, de la ICCJ, a decis că fapta pentru care a fost condamnat nu există.

Avocatul Robert Roșu trebuie să primească daune în valoare de 600 de mii de euro pentru perioada petrecută în închisoare

Citește și: Video. Percheziții la traficanți de droguri din Argeș. Cinci suspecți, arestați!

Justiția a decis că avocatul Robert Roșu trebuie despăgubit, de statul român, cu 600.000 de euro, pentru perioada petrecută în închisoare. El a fost condamnat în Dosarul Ferma Băneasa, de Înalta Curte de Casație și Justiție. Ulterior, alt complet, al aceleiași instanțe, a stabilit că a fost vorba despre o condamnare nelegală. După 341 de zile petrecute după gratii, Justiția a decis ca Robert Roșu să fie eliberat.

Ulterior, pe 20 mai 2022, Robert Roșu a dat Statul Român în judecată și a cerut daune morale și materiale. Procesul s-a judecat pe fond la Tribunalul București, iar avocatul a primit cîștig de cauză. În decembrie 2022, Justiția a obligat Statul Român la plata sumei de 1.000.000 lei sub formă de daune morale. Altă sumă, de 2.282.952 lei i-a fost acordată avocatului sub formă de daune materiale şi dobânzi legale aferente.

Citește mai mult pe https://evz.ro/justitia-daune-pentru-robert-rosu.html .

Foto: EVZ

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *