Web Analytics
scris miercuri, 08.04.2015

Avocata lui Tudor Pendiuc comentează denunţul lui Vişoiu

# Angela Ciurea: „Știți cum e, 3,6 miliarde ca să îi dai într-o cabană cred că e puțin exagerat” # „Nu s-a pus nicio secundă problema vreunui denunț din partea domnului Pendiuc”, mai spune avocata primarului

Avocata lui Tudor Pendiuc comentează denunţul lui Vişoiu

Arestat încă din 6 noiembrie anul trecut, Tudor Pendiuc, primarul suspendat al Piteștiului, își va petrece sărbătorile pascale în arest preventiv. Am dorit să aflăm ultimele detalii despre proces, ca și despre starea de sănătate a acestuia de la avocata Angela Ciurea, care ne-a acordat un scurt interviu.

„S-au disjuns mai multe dosare dar nu în ceea ce-l privește pe domnul Pendiuc”

# S-au mai disjuns dosare din cel în care Tudor Pendiuc este cercetat în arest preventiv?
– S-au disjuns mai multe dosare, dar nu în ceea ce îl privește pe domnul Pendiuc. Nu vă pot da nume în ceea ce privește dosarele disjunse.
# Din ce cauză mai este încă în arest Tudor Pendiuc ? Este singura persoană dintre toți cei 14 inculpați care e în arest… De ce îl mai ține DNA? Se așteaptă un denunț de la dânsul?
– Nu s-a pus nicio secundă problema vreunui denunț din partea domnului Pendiuc. Singurul motiv pentru care este încă în arest este din cauza faptului că și-a încălcat obligațiile privind arestul la domiciliu. Acesta este singurul temei. Nu mai este niciun alt motiv. 
# Domnul Valentin Vișoiu, cercetat în același dosar, a făcut un denunț împotriva domnului Pendiuc în care spune printre altele: „i-am dus 3,6 miliarde într-o căbănuță din grădina sa”…
– Știți cum e, 3,6 miliarde lei vechi ca să îi dai într-o cabană cred că e puțin exagerat. Să vedem ce zice judecătorul, nu pot eu să mă pronunț. Omul și-a spus punctul lui de vedere, judecătorul este cel care hotărăște.

„Domnul Pendiuc e în regulă cu moralul”

# A mai fost domnul Pendiuc la spital în ultima perioadă?
– În ultimele 30 de zile nu a mai fost la spital.
# După cum se știe, s-a pus sechestru pe bunurile domnului Pendiuc. S-a vehiculat de mai multe ori informația potrivit căreia acesta ar fi divorțat, iar bunurile s-ar fi împărțit. Ați identificat vreun element în acest sens?
– Sunt niște zvonuri. Fiind avocatul domnului Pendiuc în acest dosar, nu pot nici să infirm, nici să confirm aceste zvonuri.
# Care mai este starea de spirit a domnului Pendiuc la ora actuală?
– Este în regulă în ceea ce privește moralul. Nu am remarcat nimic schimbat în rău la clientul meu.
# Pe 23 aprilie va fi un nou termen în camera preliminară la Tribunalul București. Rămâne domnul Pendiuc în arest până atunci?
– Am făcut o contestație, iar aceasta a fost respinsă. Da, cel puțin până la acea dată, domnul Pendiuc va rămâne în arest.
Denis Grigorescu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită