Web Analytics
scris sâmbătă, 11.11.2023

Avionul care trebuia să-i aducă în România pe cei 41 de români din Fâșia Gaza s-a stricat

Avionul care trebuia să-i aducă în țară pe cei 41 de români scoși din Fâșia Gaza s-a stricat. Aeronava a ajuns în Cairo, unde se aflau cetățenii evacuați, dar nu a mai putut decola spre România, după ce piloții români au depistat o problemă tehnică. MAE a anunțat că românii vor porni spre România prin intermediul unui zbor realizat cu sprijinul MApN.

Avionul care trebuia să-i aducă în România pe cei 41 de români din Fâșia Gaza s-a stricat

Citește și: Argeş. Un tir s-a „pupat” cu un Megane


„Cei 41 de cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi recent din Fâşia Gaza, vor porni spre România, prin intermediul unui zbor realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale. Cetăţenii români şi membrii de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, în cursul zilei de 9 noiembrie 2023, fiind preluaţi ulterior de către reprezentanţii Ambasadei României în R.A. Egipt. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoţit apoi până la Cairo”, arată postarea de sâmbătă, pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe.
MAE continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni români şi membri de familie aflaţi în Fâşia Gaza, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită