Aveți bani? Începe o nouă sesiune de cumpărare a titlurilor de stat Tezaur

de | 6.08.2022 12:34 | Actualitate, Economie, Home

Ministerul Finanţelor va lansa o nouă sesiune de cumpărare a titlurilor de stat Tezaur, începând de luni, 8 august, cu maturitate de 1 an şi dobândă de 8,25% pe an. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în formă dematerializată.

Citește și: Primarii și miza de un sfert de miliard de euro – rezolvarea problemei gunoaielor cu bani europeni


În perioada 8-26 august, titlurile de stat pot fi cumpărate online numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Totodată, între 8-29 august, titlurile de stat pot fi achiziţionate de la unităţile Trezoreriei Statului – anunță Ziarul Financiar.
În paralel, titlurile de stat pot fi cumpărate prin Compania Naţională Poşta Română între 8-26 august, în mediul urban, şi 8-25 august în mediul rural. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.
Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja effectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile – mai precizează sursa citată.

Distribuie!

Articol scris de Lixandru Gabriel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.