Web Analytics
scris duminică, 23.06.2024

Avertizare. Caniculă și duminică. Cod roșu în Argeș

Meteorologii avertizează că, duminică, 23 iunie, în sudul țării și în capitală, se manifestă un val de căldură persistent și intens, caniculă, disconfort termic accentuat. Cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei și, local, Oltenia sunt sub cod portocaliu.

Avertizare. Caniculă și duminică. Cod roșu în Argeș

Citește și: Elevii care dau Evaluarea Națională și Bacalaureatul cer Ministerului Educației să-și vadă lucrările după primele rezultate

Codul roșu se manifestă duminică în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul județelor Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, precum și în municipiul București. Valul de căldură va fi persistent și intens, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv.

Astfel, maximele termice vor fi de 38-39 de grade Celsius, iar minimele se vor situa în jurul a 20 de grade Celsius (noapte tropicală). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei și local în Oltenia, unde este în vigoare codul portocaliu de caniculă, maximele se vor situa în general între 34 și 37 de grade Celsius, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. 

La începutul săptămânii viitoare, valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice, spun meteorologii. Pentru luni, 24 iunie, ANM a emis o avertizare Cod galben de val de căldură persistent, disconfort termic ridicat.

Astfel, în nord-vestul și nordul Olteniei, în nordul Munteniei (inclusiv în Argeș), precum și în zona continentală a Dobrogei, disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, și izolat va fi caniculă. Temperaturile maxime, în continuare cu mult mai mari decât cele normale perioadei vor fi cuprinse în general între 33 și 35 de grade Celsius.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită