Avem dovada! CJ Argeş a finanţat cu 26.000 lei plimbările prin Europa ale solistului Iulian Selea

de | 3.11.2016 16:45 | Dezvăluiri

# Suspiciuni de corupţie în acorduri de muzică uşoară # Cântăreţul a primit bani publici pentru a participa la festivaluri din Spania, Macedonia, Bulgaria şi Elveţia, Italia şi Lituania # Președinta comisiei din CJ a fost doctorița Claudia Radu, mama iubitei cântărețului Iulian Selea

Consiliul Judeţean Argeş ne-a furnizat, în sfârşit, contractele încheiate cu ONG-urile, asociaţiile şi persoanele fizice cărora le-au fost finanţate de la bugetul local proiectele culturale derulate în anii 2014 şi 2015. Aşa am aflat că finanţările primite de cântăreţul Iulian Selea, însumând 260 de milioane lei vechi, au fost cheltuite pe lecţii de canto, costume de scenă, aranjamentul orchestral al pieselor, CD-uri, DVD-uri, farfurii ceramice şi plimbări prin Europa.

Lecţii de canto şi costume de scenă, pe banii CJ Argeş

Potrivit contractului de finanţare nerambursabilă de la bugetul județean, proiectul „Turneul talentelor” a vizat participarea lui Iulian Selea la diferite festivaluri de muzică ușoară din Spania, Macedonia, Bulgaria şi Elveţia, fără ca aceste concursuri să fie totuşi nominalizate în document. Asta ca să nu bată la ochi destinațiile exclusiviste unde urma tânărul cantautor să se plimbe pe banii CJ. Contractul de finanţare al solistului minune a fost semnat pe 13 noiembrie 2014, numai că (atenție!!!) o parte din activităţile realizate în proiect s-au desfăşurat înainte de semnarea lui. Pregătirea canto a solistului a început în octombrie 2014, deci anterior semnării contractului de finanţare. Selea a urmat lecţii de canto la Bucureşti, în perioada octombrie-decembrie 2014, plătind pentru aceste cursuri 23 de milioane lei vechi, exclusiv din finanţarea CJ Argeş. Instituţia a mai finanţat integral taxele de participare la festivalurile de muzică, însumând 2.900 lei. Tot pe banii Consiliului Judeţean au fost cumpărate şi costumele de scenă, care au costat 18 milioane lei vechi. Contribuţia personală a solistului a fost de 5.960 lei, respectiv 2.900 lei pentru transport şi 3.000 lei pentru cazare şi masă. Ce a mai plătit generosul finanţator, în speţă Consiliul Judeţean Argeş? Circa două treimi din costurile aferente transportului şi cazării în cele patru ţări unde Selea a călătorit. La capitolul transport, costurile totale s-au ridicat la suma de 7.800 lei, contribuţia CJ fiind de 4.900 lei. Cât despre cazare şi masă, acestea au costat 9.800 lei, din care 6.800 lei au fost plătiţi de la bugetul judeţean.

A participat la un festival organizat într-o staţiune din zona Veneţiei

Cel de-al doilea proiect finanţat cu 6.000 lei de la bugetul judeţean – „Stele în muzică” – a avut ca obiectiv acelaşi gen de activităţi. Iulian Selea a participat, în perioada august – noiembrie 2015, la festivaluri de muzică din patru ţări. Mai exact, s-a plimbat la Locarno (Elveţia), Struga (Macedonia), Lido de Jesolo – o plajă la Marea Adriatică, în regiunea Veneţia, (Italia) şi Kaunas (al doilea mare oraş din Lituania). Contractul de finanţare s-a semnat pe 2 iulie 2015, imediat după semnarea lui, Selea urmând lecţii de canto la Bucureşti şi Iaşi. Pentru pregătirea canto a plătit 3.100 lei, sumă provenind exclusiv de la bugetul judeţean. Tot din finanţarea CJ Argeş au mai fost plătite aranjamentul orchestral al pieselor şi înregistrarea lor pe CD – 9.000 lei, farfurii ceramice şi obiecte artizanale definite în contract drept materiale de promovare – 200 lei, plus circa 20% (1.800 lei) din contravaloarea costurilor de transport, care s-au ridicat la 10.300 lei. Cazarea şi masa (4.100 lei), plus costumul de scenă (600 lei) au fost plătite din contribuţia proprie a lui Selea. Ceea ce surprinde este faptul că la concursurile respective nu au mai fost plătite taxe de participare. În contractul de finanţare, la capitolul contribuţia beneficiarului se mai specifică faptul că 9.300 lei provin din donaţii, 2.840 lei din sponsorizări, în timp ce contribuţia proprie a solistului a fost de numai 1.400 lei.

Legătura între Selea şi Consiliul Judeţean trece prin familia doctoriţei Claudia Radu, preşedinta Comisiei care a aprobat finanţările

Preşedinta comisiei de analiză şi selecţie a proiectelor culturale finanţate de Consiliul Judeţean în anii 2014 şi 2015 a fost doctorița Claudia Radu, mâna dreaptă a fostului preşedinte al CJ, Florin Tecău. Atunci când am contactat-o pe doctoriţa Radu, pornind de la anumite informaţii vehiculate cum că beneficiarul finanţării de 260 de milioane lei vechi ar fi, de fapt, prietenul fiicei sale, aceasta ne-a spus că nu îl cunoaşte pe Iulian Selea şi a negat că ar exista o legătură între cântăreţ şi propria ei fiică. Ei bine, am descoperit că dr. Claudia Radu minte, după cum rezultă dintr-o poză postată chiar pe contul de Facebook al solistului Iulian Selea. În fotografia respectivă, Selea apare tandru alături de fiica doctoriţei Radu, Andreea Radu, cei doi făcându-şi reciproc declaraţii de dragoste siropoase.
Am încercat să îl contactăm şi pe Iulian Selea pentru un punct de vedere, însă acesta nu ne-a răspuns.
Material realizat de Iustina Harco-Burcea

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii