Web Analytics

Autostrada Sibiu-Pitești. Lotul 5 poate fi deschis în 2025

de | 6.12.2022 11:32 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Constructorul Astaldi (Italia) recuperează întârzierile pe lotul 5 al Autostrăzii Sibiu-Pitești, tronsonul cu o lungime de 30 de kilometri dintre Pitești și Curtea de Argeș fiind realizat în procent de 26-28 %, potrivit monitorizării Asociației Pro Infrastructură. Pentru contractul de 1,7 miliarde lei, ultima evaluare a CNAIR indica un stadiu fizic de 24,2 %. Astfel că lotul 5 al autostrăzii poate fi deschis în anul 2025.

Din iulie 2022 și până la intrarea în sezonul rece, italienii au reușit să dubleze procentul de execuție, în iulie 2022, la un an de la primele lucrări stadiul fizic de execuție fiind de doar 12 %.

Citește și: Autostrada Sibiu-Pitești. Imagini cu primul lot, gata de inaugurare

,,Suntem în grafic, dar se poate accelera ritmul pe Secțiunea 5 Sibiu-Pitești. În octombrie, CNAIR a raportat un stadiu fizic oficial de 23,70% la un an după emiterea ordinului de începere lucrări din 01.09.2021. În prezent, după ce vedem din dronă, s-a ajuns la 26-28%. Constructorul nu are voie să nu respecte generosul termen contractual de 4 ani de execuție. Într-adevăr, lotul nu este ușor. Are peste 30 de km și, deși nu traversează un relief accidentat, traseul croșetează prin zone mlăștinoase și/sau inundabile pe lângă acumulările de pe Argeș. Asta se traduce în terasamente (ramblee) foarte înalte, podețe fără număr și peste 5 kilometri de poduri și viaducte pe autostradă (nu socotim pasajele peste A1 și pe cele din nodurile rutiere).” a transmis cea mai importată asociație care monitorizează proiectele din transporturi.

De asemenea, Asociația Pro Infrastructură remarcă termenul generos pe care l-a stabilit CNAIR pentru Lotul 5 : 48 de luni pentru 30 de kilometri la câmpie comparativ cu cele 45 de luni pentru un lot și mai lung și mai greu : Lotul 3 Cornetu -Tigveni (contract semnat tot cu Astaldi)

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *