Autostrada Pitești-Sibiu, construită în baza unor studii de fezabilitate depășite

de | 14.09.2017 11:29 | Actualitate

autostrada pitesti sibiuAutostrada Pitești-Sibiu ar putea avea grave probleme de construcție, întrucât Compania Națională de Autostrăzi ignoră în totalitate observațiile experților europeni și anunță că va contracta lucrările în baza unor studii de fezabilitate depășite, datând din 2008 și având foarte multe deficiențe.

Un raport realizat în 2013 de Jaspers, consultantul independent al Comisiei Europene, a scos la lumină numeroase deficiențe ale studiului de fezabilitate realizat în 2008 pentru autostrada Sibiu – Pitești. Potrivit documentului, pentru prima autostradă montană din țara noastră e necesar un studiu geotehnic cuprinzător, numai că în SF-ul din 2008 toate terasamentele, săpăturile, structurile și tunelurile au fost analizate insuficient și neadecvat din punct de vedere geotehnic, în neconcordanță cu normativele europene. Spre exemplu, vechiul studiu are doar 300 de foraje, față de cele minim 2.200 pe care le propun experții europeni.

În luna august a acestui an, după ce a reziliat contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate (contract încheiat în 2014-2015, pe o sumă mult prea mică și gestionat defectuos), Compania de Autostrăzi a anunțat că intenționează să liciteze lucrările pentru sectoarele montane – cele mai grele și complexe tronsoane de autostradă care se vor construi în România – pe baza SF-ului din 2008, considerat depășit, deși rezultatul ar putea fiunul catastrofal.

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat
Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat

Achiziționată recent de către S.C. Salubritate 2000 S.A., noua mașină de gunoi a fost testată în vederea ridicării pubelelor cu o capacitate între 120 și 240 de litri. Este vorba despre un utilaj mono operator, ce lucrează în regim automat, regim în care pot fi...

Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni
Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni

Echipa medicală a Spitalului Mioveni s-a îmbogățit cu un nou membru. Este vorba despre dr. Burtea Florian Gabriel, medic specialist urolog. Acesta a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București,...