Web Analytics

Autorităţile din Argeş, mumă pentru Kaufland şi ciumă pentru bătrânele care vând în pieţe

de | 31.05.2018 10:42 | Opinii

Săptămâna trecută, un client al Kaufland Pitești a filmat o angajată care întorcea produsele de patiserie în cuptor cu mătura. Cazul a făcut ocolul țării și al presei naționale și locale. Este pentru a doua oară în ultimele luni când se înregistrează nereguli revoltătoare la un magazin Kaufland din Argeș, primul caz fiind cel al magazinului din Curtea de Argeș, unde a fost filmat un șoarice la raionul de carne. Și, ca de fiecare dată, autoritățile din Argeș sunt blânde cu multinaționalele. Nu am văzut în cele cinci zile care au trecut de la incident un comunicat de presă sau o reacție publică a DSP și DSV Argeș. Cei de la Protecția Consumatorului Argeș au început un control a doua zi după sesizarea problemei de la Kaufland Pitești. Și am aflat asta nu dintr-un comunicat de presă, ci după ce o colegă de redacție a sunat la OPC Argeș să ceară mai multe informații.
De altfel, lipsa de transparență și de reacție a autorităților din Argeș, inclusiv în cazul controalelor și neregulilor de la supermarketurile multinaționalelor, este o constantă nefericită și deranjantă în ultimii ani. Iar mai-marii Prefecturii Argeș nu fac nimic să remedieze această problemă.
Revenind la DSP Argeș, îmi aduc aminte cu revoltă cum acum două luni și jumătate DSP Argeș nu a dat nicio amendă la Kaufland Curtea de Argeș după ce a fost filmat un șoarice printre bucățile de carne, oficialii instituției spunând în apărarea lor că nu a fost găsită nicio problemă. Însă explicațiile nu sunt deloc plauzibile, în condițiile în care inclusiv oficialii Kaufland au recunoscut incidentul și și-au cerut scuze clienților. Faptul că cei de la DSP Argeș au spus atunci că totul e în regulă la Kaufland Curtea de Argeș sună în acest context de-a dreptul penibil.
Și, apropo de lipsa de transparență a DSP Argeș, cel mai recent comunicat de pe site-ul instituției e din 18 mai și e legat de Ziua Europeană de Luptă împotriva Obezității. În ultimii trei ani, DSP Argeș nu a postat nici măcar un comunicat de presă ori o informare legată de controalele făcute la supermarketurile din Pitești. Și nu vorbim aici doar de Kaufland, pentru că suntem siguri că și la celelalte supermarketuri din județ au fost înregistrate nereguli în ultimii ani.
Și dacă autoritățile din Argeș sunt mumă pentru Kaufland și celelalte supermarketuri din județ, nu același lucru se poate spune despre atitudinea avută față de producătorii români și față de bătrânele care vând câteva legături de verdețuri în piețe. Nu există săptămână în care să nu văd bătrâne în piețe alungate ori amendate de polițiștii locali ori de alte autorități excesiv de autoritare când e vorba de aplicarea legii pentru cei mici și fără relații. Legea trebuie respectată de toți, însă de ce în cazul multinaționalelor autoritățile din județ sunt lovite de secretomanie când e vorba de grave nereguli și de dat sancțiuni? Cine știe, poate că prefectul Emilian Dragnea și subprefectul Adrian Bughiu vor avea în curând curajul să îi bage în ședință pe mai-marii instituțiilor deconcentrate, care sunt mumă pentru cei tari și ciumă pentru cei mici?!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Conform DEX, ȘOÁRECE, șoareci, s. m. Animal mic din ordinul rozătoarelor, de culoare cenușiu-închis, cu botul ascuțit și cu coada lungă și subțire (Mus musculus); corect dl Grigorescu???