Web Analytics

Autopsierii acuzați de șpagă, achitați de Curtea de Apel Pitești

de | 14.11.2018 11:04 | Actualitate

Curtea de Apel Piteşti a dat marți 13 noiembrie sentinţa în dosarul celor patru angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală acuzați de luare de mită. Toţi au fost acuzaţi de mai multe persoane că au cerut bani şi produse pentru a-şi îndeplini îndatoririle de serviciu deşi erau plătiţi de la stat pentru asta! Instanţa a redus la jumătate pedepsele celor patru. Mai mult deşi iniţial, erau condamnaţi cu executare, toţii au luat pedepse cu suspendare.

În decembrie 2017, patru angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Argeş care lucrează la morga Spitalului Judeţean au fost condamnaţi de Tribunalul Argeş pentru luare de mită. Este vorba de Nedelcu Cristian (foto), Maria Marinel, Stan Vasile şi Păun Marin, toţi cercetaţi în libertate. Dosarul a fost instrumentat ca urmare a numeroaselor plîngeri şi sesizări penale venite de la rude ale unor persoane decedate, care au spus că au fost condiţionate de angajaţi să dea bani şi bunuri pentru pregătirea ori ridicarea cadavrelor.

În primă instanţă, pedepsele pentru cei patru au fost între 4 şi 7 ani cu executare, în funcţie de numărul de plângeri probate.

Iată sentința Curții de Apel Pitești: „Admite apelurile declarate de inculpaţii Maria Marinel, Nedelcu Cristian, Stan Vasile şi Păun Marin. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, rejudecând: I. Pentru inculpatul Nedelcu Cristian (…) dispune executarea pedepsei celei mai grele de 2 ani şi 4 luni închisoare, sporită cu 8 luni, în total inculpatul avînd de executat 3 ani închisoare. II. Pentru inculpatul Maria Marinel: (…) contopeşte pedepsele şi dispune executarea pedepsei celei mai grele de 2 ani şi 1 lună închisoare sporită cu 8 luni închisoare, în total inculpatul avînd de executat 2 ani şi 9 luni închisoare. II. Pentru inculpaţii Stan Vasile şi Păun Marin: (…) condamnă pe inculpaţii Stan Vasile şi Păun Marin la cîte 2 ani şi 6 luni închisoare (fapta din 30.11.2014). (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pentru inculpaţii Maria Marinel, Nedelcu Cristian, Stan Vasile şi Păun Marin. Fixează termen de supraveghere de cîte 4 ani. Pe durata termenului de supraveghere, inculpaţii sunt obligaţi: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea lor; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor lor de existenţă. În baza art.93 alin.2 lit.b) Cod penal, impune inculpaţilor să frecventeze un program de reintegrare derulat de Serviciul de Probaţiune Argeş. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpaţii vor presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de cîte 120 de zile, la Primăria Municipiului Piteşti sau la Consiliul Local Piteşti (inculpaţii Maria Marinel, Stan Vasile şi Păun Marin), respectiv Primăria oraş Bascov sau Consiliul Local Bascov (inculpatul Nedelcu Cristian)(…) Definitivă“.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii