Web Analytics
scris miercuri, 02.10.2024

Automatele de băuturi, cafenelele şi spălătoriile automate trebuie să aibă, de la 1 octombrie, casă de marcat. Ce amenzi poate aplica ANAF

Automatele de băuturi, cafenelele şi spălătoriile automate trebuie să aibă, de la 1 octombrie, casă de marcat şi să elibereze bon fiscal. ANAF spune că astfel, proprietarii acestor business-uri nu mai pot să fugă de plata impozitului pe profit. Efectul – unele aparate ar putea să ceară plata cu cardul, chiar şi pentru câţiva lei. 

Automatele de băuturi, cafenelele şi spălătoriile automate trebuie să aibă, de la 1 octombrie, casă de marcat. Ce amenzi poate aplica ANAF

În România sunt peste 120.000 de astfel de automate comerciale, aproape jumătate sunt instalate în clădiri de birouri. Ultimele date arăta că au înregistrat venituri de peste un miliard de lei. Niciun aparat automat care vindea cafea, mâncare sau servicii de spălătorie auto nu are acum casă de marcat care să înregistreze încasările. Guvernul speră că totul va fi fiscalizat.

„Cei care au astfel de aparate ştiau că a fost amânat de nenumărate ori şi că termenul de 1 octombrie nu se amână, fiind o obligaţie care a fost anunţată de 2 ani de zile”, a spus Marcel Boloş ministrul Finanţelor.

Citește și: Fiu de primar, implicat într-un scandal cu tente sexuale în Marea Britanie

Mulţi comercianţi întârzie să se conformeze sau se gândesc să renunţe la afacere. Clienţii lor se tem că vor mări preţurile ca să acopere costul sistemului electronic.

Proprietarii aparatelor automate care nu se conformează riscă amenzi între 8.000 si 10.000 lei. Inspectorii Fiscului au dreptul să confişte încasările pentru care nu există bon fiscal şi să suspende activitatea firmei până la plata amenzii şi instalarea casei de marcat.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită