Web Analytics
scris sâmbătă, 08.06.2024

Austria îl investighează pe fostul premier Adrian Năstase în megadosarul șpăgilor Microsoft

Procesul șpăgilor date de România pentru licențele Microsoft începe în Austria, la 20 de ani de la producerea faptelor. Iar printre cei vizați este chiar fostul premier Adrian Năstase. Informația a apărut în presa austriacă, potrivit Realitatea.Net.

Austria îl investighează pe fostul premier Adrian Năstase în megadosarul șpăgilor Microsoft

Un dosar Microsoft este pe rolul instanțelor din Viena, iar numele fostului premier Adrian Năstase figurează în filele sale. Procesul care vizează deturnarea de fonduri și mită începe pe 11 iunie în districtul Landl din Viena. Parchetul din Viena aduce acuzații împotriva a cinci austrieci – patru bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 54 și 63 de ani – pentru o presupusă infracțiune care ar fi avut loc în urmă cu douăzeci de ani și în care ar fi fost implicate cele mai înalte cercuri politice, a scris publicația Krone.

Citește și: Fost ministru al Japoniei, scuze pentru victimele vaccinului anti-COVID: „Atât de mulți au murit și nu ar fi trebuit să moară”

Potrivit parchetului din Viena, cinci austrieci au fraudat statul român cu 14 milioane de euro, conform presei vieneze. ”Procesul acuzațiilor care datează de zeci de ani în urmă va începe în câteva zile. Un proces exploziv care implică corupție și mită începe pe 11 iunie în Wiener Landl. Parchetul din Viena aduce acuzații împotriva a cinci austrieci – patru bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 54 și 63 de ani – pentru o presupusă infracțiune petrecută în urmă cu douăzeci de ani și în care se spune că ar fi fost implicate cele mai înalte cercuri politice”, mai scriu austriecii.

Jurnaliștii vienezi spun că ”până la începutul anilor 2000, administrația publică română își folosea software-ul de calculator fără licențe corespunzătoare. Pentru a schimba această situație, trebuie încheiat un contract cu un partener al companiei de software. România a găsit ceea ce căuta la o firmă din Viena, unde acuzații de acum erau implicați în diverse roluri în mega-afacere”. Unul dintre avocați, Harald Schuster, punctează că ”Faptele ilegale au avut loc acum douăzeci de ani. Aceasta este o povară uriașă pentru toți cei implicați.”.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. DACA E VORBA DE NASTASE 100% E VORBA DE O SPAGA MARE. ASTA NU SE MULTUMEA CU PUTIN. ASTA A JEFUIT POPORUL ROMAN LA NIVEL DE MILIARDE DE DOLARI SAU EURO.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...