Web Analytics

AUSTRIA AVERTIZEAZĂ: Urmează o pană de curent la nivel european

de | 1.11.2021 23:32 | Actualitate, Bani europeni, Dezvăluiri, Economie, Politica si Administratie

Guvernul de la Viena avertizează că urmează o pană de curent de dimensiuni catastrofale, care va avea loc la nivel european, relatează Realitatea Plus.

Pana de curent ar urma să afecteze aprovizionarea, traficul, comunicaţiile, mass-media şi siguranţa publică.

Citește și: La înmormânarea omului de afaceri Laurențiu Floroiu, fost preot, nu au bătut clopotele iar preoții nu i-au rostit numele

Forţele armate din Austria au lansat chiar o campanie de conştientizare în acest sens. Potrivit experţilor militari, este posibil să existe întreruperi de curent de o săptămână în Europa. Forţele armate au avertizat că probabilitatea ca acest lucru să se întâmple în următorii 5 ani este de 100%.

În cadrul unei conferinţe de energie de la Verona, Igor Secin, apropiat al lui Vladimir Putin, spune că investiţiile globale în petrol şi gaze din acest an vor fi la jumătate faţă de nivelul din 2014, lăsând să se vadă gradul de opoziţie al puternicului sector energetic rus la tranzitul rapid la energia regenerabilă. Acest subiect va fi discutat şi la summitul ONU care va începe duminică în Scoţia, scrie Reuters.

Şeful gigantului petrolier rus Rosneft mai spune că energiile regenerabile nu ar putea înlocui pe de deplin sursele tradiţionale de energie nici pe termen lung. Acesta a adăugat că obiectivele privind neutralizarea carbonului ar putea fi atinse fără a abandona complet petrolul, gazele şi cărbunele.

Citește și: Dramă fără margini în familia elevei moarte la liceul din Costeşti / Părinţii nu-şi revin şi merg la cimitir să dea la o parte ţărâna de pe mormântul fetiţei

Cu toate că Rusia este al patrulea cel mai mare emiţător de gaze cu efect de seră din lume, ţara condusă de Vladimir Putin a decis să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2060, asta deşi Marea Britanie, în calitate de gazdă a summitului COP26 asupra climei, a cerut ca neutralitatea să ia final cu 10 ani mai devreme.

Mai mult decât atât, Rusia se confruntă cu o provocare uriaşă în ceea ce priveşte reducerea dependenţei economiei sale de hideocarburi.Decizia preşedintelui Vladimir Putin de a nu participa în persoană la discuţii a fost privită ca o lovitură adusă speranţei unui acord revoluţionar privind acţiunile de reducere a schimbărilor climatice.

Citește și: A fost incendiată maşina Codruţei Mercea, achitată în dosarul „Podul Căteasca”, fost director în CJ Argeș

„Actuala criză a gazelor confirmă un mesaj… despre fragilitatea echilibrelor pieţei energetice şi riscurile legate de accelerarea tranziţiei energetice şi descurajarea energiei tradiţionale”, a declarat el pentru Forumul Economic Eurasiatic de la Verona.

Articol preluat din ziarul bursa.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole