Aurel Bălășoiu (PSD Argeș): „Românii vor avea acces la produse românești proaspete și de calitate”

de | 29.08.2022 16:32 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Deputatul PSD de Argeș, Aurel Bălășoiu transmite că Ministrul PSD al Agriculturii repune în funcțiune un instrument extrem de util pentru valorificarea producției românești, după ce Casa Unirea a fost pusă pe butuci sub guvernările de dreapta Orban și Cîțu.

„Utilitatea Casei de Comerț Unirea este mai evidentă ca oricând în contextul actual al războiului din Ucraina care a afectat puternic aprovizionarea cu produse agro-alimentare. Românii vor avea acces la produse de calitate, obținute de fermierii noștri, iar fermierii vor avea siguranța valorificării producției pe care o obțin și, implicit, venituri pentru a menține locuri de muncă și pentru a continua să producă.

Citește și: Marius Budăi: “Salariul minim trebuie să crească” 

A fost completată legislația astfel încât operatorii economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari să fundamenteze bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2022, putând astfel să crească operaționalizarea acestora.

Fondurile vor putea fi utilizate pentru reorganizarea şi eficientizarea activităţilor în domenii-cheie (tehnic, operaţional şi marketing), menţinerea şi atragerea de personal cu pregătire şi experienţă profesională, precum și îndeplinirea obiectivelor de politică salarială.

Din păcate, a fost nevoie să fie reluată de la zero funcționarea Casei Unirea.

Prin intermediul Casei de Comerț Unirea producția bună de legume și fructe, și nu numai, pe care o obțin fermierii mici va fi preluată, depozitată și pregătită de comercializare, astfel încât să nu mai asistăm la imaginile cu legume românești aruncate la marginea câmpului, în timp ce piețele și magazinele sunt inundate de produse importate.

Astfel, românii vor avea acces la produse românești proaspete și de calitate, pe lanțul scurt de aprovizionare, evitându-se intermedierea și deformarea prețurilor.”, mai spune deputatul.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *