Web Analytics
scris joi, 29.02.2024

Au început lucrările la Teatrul „Așchiuță”

De astăzi au început lucrările pentru reabilitarea clădirii Teatrului pentru Copii și Tineret “Așchiuță” din Pitești, secție a Teatrului “Alexandru Davila”.

Au început lucrările la Teatrul „Așchiuță”

Imobilul a fost ridicat în anii 1920. În 1963 a devenit Teatrul de Păpuși “Așchiuță” și de atunci nu s-a mai făcut nicio intervenție majoră, ci doar mici renovări, anunță CJ Argeș într-un comunicat.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, împreună cu managerul Teatrului “Alexandru Davila”, Dan Tudor, au semnat, joi, ordinul de începere a lucrărilor și de predare a imobilului către antreprenor.

Clădirea Teatrului „Așchiuță” va avea și o nouă sală de spectacol, prin adăugarea unui nivel de demisol, echipamente tehnice moderne și un spațiu de recreere.

Citește și Transportul public metropolitan va fi extins pentru Izvorani – Ștefănești

„Sperăm ca, în maxim un an de zile, copiii din județul Argeș să se bucure de acest teatru. Nu vă ascund faptul că suntem în proceduri destul de avansate și sperăm să avem finanțare și pentru reabilitarea Teatrului Alexandru Davila”, a spus Ion Mînzînă, președintele C. J. Argeș.

„Sunt fericit să fac parte din această echipă care, iată, la un an și jumătate de când am preluat mandatul, are parte acum și de această bucurie de a avea un termen limită pentru definitivarea Teatrului „Așchiuță”. Este un vis al piteștenilor de toate vârstele, atât al celor mai mici, cât și al celor mai în vârstă care au prins funcționând această clădire cu spectacole de teatru”, a spus și managerul Dan Tudor.

La eveniment au participat și vicepreședintele Adrian Dumitru BUGHIU, administratorul județului, Cristian Puiu, directorul tehnic al Teatrului “Alexandru Davila”, Cătălin Ilina, precum și reprezentanți ai firmei care va executa lucrările, ZEST WIND SRL, și ai instituțiilor publice implicate.

Valoarea contractului este de 13.6 milioane lei cu TVA, fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării pentru Teatrul „Alexandru Davila”, la solicitarea Consiliului Județean Argeș, alocate prin Legea bugetului, prin cota de 2% destinată pentru dezvoltarea și funcționarea instituțiilor de spectacole și concerte. Termenul de execuție a lucrărilor este de 14 luni de la data primirii ordinului de începere a lucrărilor.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *