Web Analytics
scris miercuri, 08.05.2024

Atenționare meteo de ploi și vijelii. Argeșul e vizat

Meteorologii au emis, miercuri, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică valabilă în mai multe județe din țară. Vremea rea se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului și vijelii.

Atenționare meteo de ploi și vijelii. Argeșul e vizat

După ce, la începutul săptămânii, temperaturile au fost mai ridicate decât normalul perioadei și au ajuns la maxime de 28 de grade Celsius în zonele de câmpie, acum vremea a devenit instabilă. Meteorologii anunță că temperaturile vor scădea.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vreme instabilă pentru 18 județe din centrul, vestul și sud-vestul țării. Atenționarea de ploi și descărcări electrice este valabilă miercuri, 8 mai, între orele 10 și 23. Și Argeșul se află sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată.

Citește și A fost cutremur în România. Unde s-a resimțit

Sunt așteptate ploi și descărcări electrice

Miercuri, până la ora 23 sunt anunțate averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului și vijelii în Oltenia, nord-vestul Munteniei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali și Meridionali, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării.

Citește și Vremea devine instabilă. Miercuri, ploile se extind

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *