Web Analytics

Atenţie turişti! Vipere în Făgăraş. Bocancii obligatorii

de | 10.05.2017 11:13 | Actualitate

MuntiiFagaras

Ion Sănduloiu, directorul Serviciului Salvamont Argeş, a anunţat în cadrul conferinţei de presă a CJ Argeş, că a fost semnalată prezenţa viperelor în masivul Făgăraş.


Şeful Salvamont Argeş a afirmat că în această perioadă este sezonul de împerechere al viperelor şi le-a transmis turiştilor care străbat traseele montane din Argeş să încalţe bocanci, pentru că vipera fuge atunci când simte prezenţa omului şi nu muşcă animalele mari decât dacă se simte ameninţată.
„Mi-a fost adus la cunoştinţă în ultimele zile, m-a sunat un turist din Galaţi, un domn inginer Palade, ceva de genul ăsta, care a urcat mai sus de Cabana Capra cu copilul şi într-o jumătate de oră a dat de trei vipere. I-am explicat că în perioada asta ele ies la împerechere şi la pornirea de după hibernare. Cetăţeanul era speriat pentru că era cu copilul. I-am spus că atâta vreme cât sunt încălţaţi cu bocanci, nu au niciun fel de problemă, dar mi-a zis că au fost porţiuni pe unde copilul s-a ajutat de mâini să urce. I-am reamintit că traseele sunt închise, nu din cauza viperelor, dar viperele sunt prezente şi trebuie să fim atenţi la lucrul ăsta. Atâta vreme cât avem bocanc în picioare, nu avem niciun fel de problemă. Vipera nu sare la faţă, nu se urcă în copaci şi se aruncă pe noi, cum sunt tot felul de legende. Vipera fuge de om. Eu am întâlnit o viperă week-endul trecut, când am urcat spre Cota 2000. Căţeluşa mea, Dara, a trecut pe deasupra ei de câteva ori şi n-a muşcat-o. Vipera nu muşcă animale mari decât dacă se simte ameninţată”, a explicat Ion Sănduloiu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Dar cetateanul ce ..doamne iarta-ma ..spera sa gaseasca la altitudinea si zona respectiva,doar iepurasi ?
    Unii sunt chiar papagali, sa suni la salvamont sa sesizezi ca sunt vipere la munte :))))))). Daca vedea vreun urs cred ca suna la ISU :))))