Web Analytics
scris marți, 13.12.2022

Atenție! Bomboanele de Crăciun sunt pline de zaharuri și de calorii!

Platforma InfoCons (protectia-consumatorilor.ro) a realizat un studiu comparativ pentru bomboanele de Crăciun cu ciocolată, fiind analizate cu acest prilej 26 produse diferite.

<strong>Atenție! Bomboanele de Crăciun sunt pline de zaharuri și de calorii!</strong>

Citește și: Casa Județeană de Pensii, anunț privind contractele de asigurare socială

Ce a rezultat din acest studiu? Din punct de vedere al zaharurilor din glucide, studiul a arătat că bomboanele de Crăciun au înregistrat cantități până la 70,3g per 100g. Valoarea energetică de kcal/100g ajunge până la 590 kcal.

Cei mai des întâlniți aditivi alimerntari în bomboanele respective sunt:

E 476 – cu rol de stabilizator şi emulgator, obţinut din poliglicerol şi ulei din arborele de ricin. Se utilizează în special în produse de cofetărie pe bază de cacao şi ciocolată, în emulsii şi paste tartinabile cu conţinut de până la 41% grăsime şi în sosuri pentru salate;

E 1103 – cu rol de stabilizator şi agent de legare. Este o enzimă care produce descompunerea zahărului (sucrozei) în fructoză şi glucoză, de obicei sub formă de sirop de zahăr invertit. În mod natural, invertaza este sintetizată de albine, care o folosesc pentru a produce mierea din nectar. Pentru uz alimentar invertaza se obţine din drojdii. Se utilizează în unele produse fine de ciocolată, cât şi în unele produse fine de cofetărie sau patiserie, conform cantităţilor prevăzute de reţete;

E 202 – Sorbatul de potasiu sau E202 este un aditiv alimentar din categoria conservanţilor. Pentru uz industrial se obţine prin procedee chimice, fiind sarea de potasiu a acidului sorbic E 200.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *