Atentatele din Europa vor diminua traficul aerian către bătrânul continent

de | 5.06.2017 12:08 | Actualitate

trafic aerianCompaniile aviatice din Asia au aversiune faţă de riscurile din Europa şi SUA. Atentatele care au lovit Europa în ultima perioadă vor diminua circulaţia către bătrânul continent, direcţionând zborurile operate de companiile asiatice către Australia sau China, a declarat, pentru Reuters, Peter Bellew, directorul executiv al Malaysia Airlines.

Atentatele de la Londra şi dezbaterea privind restricţiile de călătorie în Statele Unite au fost principalele subiecte discutate duminică la reuniunea directorilor companiilor aeriene, cel mai mare eveniment anual al industriei de profil, informează Reuters.

Alexandre de Juniac, director general al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), a declarat că violenţele din weekend, de la Londra, ar putea descuraja potenţialii vizitatori, deoarece atacuri similare au avut loc şi anul trecut în Europa.

”După evenimentele precedente, ce au avut loc la Bruxelles şi Paris, traficul din anumite regiuni ale lumii a scăzut”, a declarat de Juniac, într-un interviu, citat de Reuters. ”Aşadar, este posibil să existe un impact, dar este prea devreme să ştim cât de mare va fi acesta”.

Şapte persoane au fost ucise şi 48 au fost rănite în atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei, în afară de cei trei presupuşi autori împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate. Unii dintre răniţi sunt în stare critică.

Americanii au protestat faţă de decizia lui Donald Trump de a interzice temporar intrarea în Statele Unite a persoanelor din şase ţări predominant musulmane. Interdicţia a fost blocată în instanţele de judecată, iar echipa juridică a lui Trump a solicitat Curţii Supreme să o pună în aplicare.
”Avem nevoie de interzicerea temporară de călătorie ca un nivel suplimentar de siguranţă!”, a spus Trump într-o serie de mesaje Twitter.

M.I.

Acest articol este despre: atentate,europa,trafic aerian

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Peste 500 de cazuri noi Covid-19 au fost înregistrate, în Argeș
Peste 500 de cazuri noi Covid-19 au fost înregistrate, în Argeș

SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ DIN JUDEȚUL ARGEȘ – COVID 19Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel: -incidența pe ultimele 14 zile: 3,88 (ieri 3,32) -persoane...

Bărbat trimis în judecată pentru că s-a urcat băut la volan
Bărbat trimis în judecată pentru că s-a urcat băut la volan

În ziua de 21 ianuarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Din cercetări a rezultat că la data de 07 august 2021, un bărbat de 52...