Web Analytics
scris joi, 23.05.2024

Atalanta a câștigat Europa League, 3-0 cu Leverkusen, într-o finală arbitrată de români

Atalanta a învins miercuri seară la Dublin cu 3-0 pe Bayer Leverkusen şi a câştigat în premieră Liga Europa. Finala a fost arbitrată de Istvan Kovacs. Pentru Leverkusen este prima înfrângere din sezonul 2023/2024.

Atalanta a câștigat Europa League, 3-0 cu Leverkusen, într-o finală arbitrată de români

Finala Europa League la fotbal a opus miercuri seara, la Dublin, echipa italiană Atalanta Bergamo şi formaţia germană Bayer Leverkusen. Bayer a pus capăt în finala pierdută contra Atalantei unui sezon de excepţie, în care nu cunoscuse înfrângerea, atât pe plan intern, cât şi pe plan european. De celalaltă parte, Lookman de la Atalanta a devenit primul jucător din istorie care reuşeşte un hattrick într-o finală de Liga Europa. Lookman a marcat în minutele 12, 26 și 75 pentru primul titlu european din istoria Atalantei.

Citește și: Furtună la FC Argeș! Mihai Foamete și-a dat demisia! Vine Dani Coman

Atalanta a deschis scorul în minutul 11 al partidei de la Dublin. Koopemeiners a recuperat un balon, i-a pasat lui Zappacosta, acesta a trimis în careu de unde Lookman a înscris. Elevii lui Xabi Alonso au replicat prin şutul lui Stanisic, din minutul 19, fără emoţii mari însă pentru poarta lui Musso. În minutul 26, nigerianul Lookman a primit la 20 de metri, a trecut de un adversar şi a şutat din afara careului pentru 2-0. Grimaldo a trecut pe lângă gol, pentru germani, dar Musso a intervenit şi la pauză Atalanta a intrat cu avantaj de două goluri.

Primul eșec pentru Bayer Leverkusen, după 51 de meciuri consecutive fără înfrângere

În partea secundă, Leverkusen nu a reuşit să străpungă apărarea italienilor, ba mai mult, în minutul 75 Ademola Lookman şi-a completat hat-trick-ul, devenind primul jucător nigerian care marchează o triplă într-o finală de cupă europeană.

Leverkusen a solicitat penalti în minutul 90, dar analiza VAR nu a confirmat şi Atalanta s-a impus cu 3-0, cucerind primul ei trofeu continental, şi reuşind, totodată să administreze prima înfrângere stagională campioanei Germaniei, după 51 de meciuri consecutive fără înfrângere.

Finală arbitrată de români

Meciul a fost arbitrat de românul Istvan Kovacs, care a bifat a doua finală europeană arbitrată, după cea din Conference League, ediţia 2022. Din brigada pentru această finală au făcut parte şi conaţionalii Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, asistenţi, şi Cătălin Popa, asistent VAR. Alături de aceştia vor fi al patrulea oficial Ivan Kruzliak (Slovacia), asistenul de rezervă Branislav Hancko (Slovacia), în timp ce în camera VAR se vor afla Paulus van Boekel (Ţările de Jos), arbitru VAR, şi Rob Dieperink (Ţările de Jos), suport VAR.

Citește și: FC Argeș Under 13 a câștigat turneul Enjoy Summer Cup



Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită