Web Analytics
scris miercuri, 07.02.2024

Asociația Națională pentru Protecția Pacienților solicită abrogarea impozitului pe toate concediile medicale

Asociația Națională pentru Protecția Pacienților solicită abrogarea impozitului pe toate concediile medicale, subliniind că orice încercare de a menține această dispoziție pentru anumite categorii de pacienți va produce „grave discriminări”.

Asociația Națională pentru Protecția Pacienților solicită abrogarea impozitului pe toate concediile medicale

Citește și: Margarina și uleiul de palmier, printre cele mai periculoase alimente


„Atenționăm Guvernul si Parlamenul României că orice încercare de a menține această dispoziție prin amendamente ce diferențiază pacienții cu incapacitate temporară de muncă pe diverse categorii de patologii va fi de natură să producă grave discriminări si vom apela la toate mijloacele legale de atac impotriva acelor dispoziții. În concluzie, CEREM Guvernului si Parlamentului României să abroge în totalitate dispoziția stabilită prin art. 155 alin (1), lit i) din OUG nr. 115/2023”, se arată într-un comunicat de presă al asociației.

Citește și: Procurorul general, despre fenomenul drogurilor: România nu este o ţară de import


Aceasta precizează că „este inuman să impozitezi un venit necesar asigurării continuității existenței unui om suferind, uneori muribund, care are probleme de sănătate ce impun un anumit regim alimentar si de viață, este în incapacitate temporară de muncă si de a-si asigura singur anumite nevoi sociale, are nevoie de medicamente si materiale medicale cu o anumită contribuție personală”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *