Web Analytics
scris vineri, 09.02.2024

Asociația Industriei Lemnului joacă tare. Negocieri pe tema eliminării blocajelor de mediu legate de amenajamentele silvice

Membrii Prolemn ( Asociația Industriei Lemnului) solicită măsuri urgente pentru depășirea actualei crize de pe piața lemnului. Printre cererile formulate se numără promovarea unui nou regulament de valorificare a masei lemnoase, asigurarea cantităților necesare de lemne introduse legal pe piață și la prețuri corecte pentru industrie.

Asociația Industriei Lemnului joacă tare. Negocieri pe tema eliminării blocajelor de mediu legate de amenajamentele silvice

  De asemenea, pe lista de revendicări mai figura promovarea unei ordonanțe de urgență care să elimine blocajele legate de evaluarea de mediu a amenajamentelor silvice. Protestele s-au desfășurat ieri în orașele Baia Mare, Bistrița, Brașov și Lugoj.

În urma discuțiilor care au avut loc miercuri, ministrul Mediului, Mircea Fechet, dă înapoi și a anunță că s-a decis înființarea unui grup de lucru pentru a analiza modificările care se impun a fi aduse Regulamentului de valorificare a lemnului din proprietatea publică adoptat prin HG 715/2017.

  Împreună cu reprezentanții Monitorului oficial  a fost identificată o modalitate digitală de transmitere  spre publicare a amenajamentelor silvice, iar procedurile interne pentru evaluarea de mediu a amenajamentelor silvice, conform cadrului legal  existent la nivel european, astfel încât timpul scurs până la intrarea în vigoare a unui amenajament silvic să fie redus.

Citește și Mioveni: Cercetări finalizate într-un dosar de transporturi ilegale de lemne

În ciuda veștilor bune transmise de minister în urma întâlnirii, reprezentanții sindicatului Prolemn spun că ea nu s-a concretizat cu un acord pe măsurile care vor fi implementate de autorități și, în consecință, respectă calendarul protestelor, și spun că industria lemnului devine necompetitivă în România.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *