Web Analytics
scris miercuri, 09.11.2022

Asistentul medical, de la angajat la antreprenor de succes!

Platforma de cursuri online a OAMGMAMR filiala Argeș găzduiește pentru prima dată un curs în materia antreprenoriatului medical dedicat asistenților medicali argeșeni, răspunzând și în acest mod interesului manifestat de membrii filialei pentru practica independentă.

Asistentul medical, de la angajat la antreprenor de succes!

Citește și: Vouchere sociale: Când se virează tranşa a patra de bani

Cursul face parte dintr-o serie de acțiuni concrete de informare, susținere, promovare și încurajare a asistenților medicali care doresc să acceseze o schimbare de paradigmă în parcursul lor profesional. Cursul are un titlu sugestiv, ”Asistentul medical, de la angajat la antreprenor de succes” și se dorește a fi atât o resursă de învățare, dar și o sursă de stimulare a spiritului antreprenorial.

Principalul obiectiv al cursului este de a ghida asistenții în primii pași necesari unui demers antreprenorial, de la identificarea motivației pentru o astfel de activitate, la plusvaloarea și beneficiul adus sănătății comunității.

Astfel, asistentul medical va învăța ce înseamnă sa fii întreprinzator și în ce constă activitatea antreprenorială pe piața serviciilor medicale; va identifica noi oportunități de parteneriat si dezvoltare, ca elemente esențiale ale inițierii și derulării unui proiect de furnizare  de servicii medicale, în acord cu nivelul personal de motivație, perseverență si vizibilitate; va deprinde competențe și abilități noi referitoare la managementul cabinetelor medicale, etica și responsabilitatea profesională.

Estera Stămoiu, președintele OAMGMAMR filiala Argeș, cu o credință puternică în potențialul valoros  asistenților medicali, ne-a declarat:

”Am scris acest curs fiind conștientă de faptul că OAMGMAMR are un rol important în apariția și evoluția continuă a spiritului antreprenorial al asistentului medical și, în același timp, o responsabilitate majoră în monitorizarea și evaluarea rezultatelor. Dificultățile cu care se confruntă sistemul de sănătate, dinamica nevoilor de îngrijire cu accent puternic pe prevenție și promovarea sănătății, constituie, fără îndoială, contextul oportun pentru stimularea și susținerea inițiativelor antreprenoriale ale asistentului medical. Antreprenoriatul poate fi răspunsul la provocările sistemului de sănătate, dar poate fi el însuși o provocare a profesionistului, cât și a profesiei noastre.

Societatea vede încă, pe nedrept  profesia ca pe o anexă a medicinii, subordonată medicului. Stă în puterea noastră să schimbăm această mentalitate. În același timp, trebuie să avem curajul să recunoaștem că și pentru unii asistenți medicali,  profesia este văzută ca o activitate de execuție, fără inițiativă, de rutină, fără gândire critică. Nimic mai fals! Pandemia Covid a relevat capabilitățile incredibile ale asistenților medicali.

Vă îndemn dar, asistenți medicali,  să răspundeți cu mult curaj și profesionalism acestei provocări profesionale. Să fie acest curs  scânteia care să aprindă dorința de a vă înființa propriul cabinet medical și de a dezvolta o dată cu profesia,  antreprenorul din dumneavoastră. Ordinul Asistenților Medicali Argeș va fi întotdeauna un partener activ pentru toate îndrumările de care aveți nevoie!

Curajul și  acțiunea pot face diferența, după cum spunea John Steinbeck ”Nevoia este îndemn către idee, şi ideea, îndemnul către acţiune.”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *