Web Analytics
scris joi, 16.03.2023

Asigurarea necesarului de medici, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

Senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica, s-a adresat ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în ceea ce privește măsurile pentru urgentarea asigurării necesarului de medici din sistemul sanitar românesc.
„România a ajuns în situația de a se confrunta cu un deficit major atât de medici specialiști, cât și de medici de familie, deficit care riscă să ia amploare în anii următori. Totodată, începând cu anul 2020, Guvernul a deblocat construirea spitalelor regionale de mare capacitate, precum și extinderea unor secții ale spitalelor deja existente. Toate aceste unități sanitare, odată finalizate, vor trebui să fie încadrate cu personal de specialitate. În concluzie, întregul sistem public de sănătate din țara noastră va avea nevoie, pe termen mediu și lung, de personal medical suplimentar, care nu va putea fi asigurat decât prin majorarea cifrelor de școlarizare.

Asigurarea necesarului de medici, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

Având în vedere cele prezentate anterior, vă solicit următoarele informații: Câți medici români au plecat din țară de la data de 1 ianuarie 2007?; Care era deficitul de medici la nivel național la data de 31 decembrie 2022 pe fiecare tip de specializare medicală în parte? Dar la nivelul județului Argeș?; Care era deficitul de medici de familie la nivel național la data de 31 decembrie 2022 și câte localități erau afectate de această situație nedorită? Dar la nivelul județului Argeș?; Câți medici care profesează în prezent în România vor împlini vârsta legală de pensionare în următorii 6 ani? Dar în județul Argeș?; Cum vă propuneți să asigurați necesarul de medici din sistemul sanitar românesc în perioada următoare?”, a întrebat senatorul liberal Dănuț Bica.

Citește și Senatorul Dănuț Bica, prezent la o expoziție-atelier inedită la Palatul Parlamentului

Citește și Implementarea Programului de regenerare a pădurilor, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită