Web Analytics

ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA

de | 24.03.2023 10:13 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și-a retras proiectul privind plafonarea prețurilor la polițele de Răspundere Civilă Auto (RCA), a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Astăzi, începând de la ora 10.00, este programată o ședință de Guvern la Palatul Victoria. Existau speculații că proiectul de Hotărâre de Guvern privind stabilirea unor tarife maxime la RCA va fi aprobat azi de Guvernul Ciucă pentru a liniști apele în scandalul falimentului Euroins, asigurător la care aproape 2,8 milioane de români au polițe RCA.

Citește și: Polițiști și militari pensionari protestează azi în Piața Victoriei

„În privința proiectului de plafonare a prețului RCA pregătit la propunerea Autoritatea de Supraveghere Financiară, acesta nu figurează pe ordinea de zi deoarece a fost retras de ASF”, a spus Cărbunaru, citat de HotNews.

Proiectul de HG privind înghețarea prețurilor RCA a primit aviz favorabil din partea Ministerului Justiției și a Consiliului Concurenței și negativ din partea Consiliului Economic și Social, cu mențiunea că cel din urmă este doar consultativ. Ministerul Justiției a atras atenția că există riscuri majore de nelegalitate și este nevoie de consultarea MAE, pentru a nu se declanșa procedura de infringement de la nivelul instituțiilor europene.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *