Web Analytics

O artistă concediată de Teatrul “Al. Davila” a dat în judecată instituţia şi a câştigat

de | 29.08.2019 13:37 | Dezvăluiri

# Decizia Tribunalului Argeș nu este definitivă și a fost deja atacată cu apel, recursul urmând a începe în septembrie la Curtea de Apel Pitești

Concediată în vara lui 2018 după ce, printre altele, a îndrăznit să reclame public neregulile din teatru, balerina Andreea Dragnea (multiplă campioană națională și europeană la dans) a dat în judecată Teatrul “Al. Davila”. Iar în această primăvară magistrații Tribunalului Argeș i-au dat câștig de cauză și au dispus reîncadrarea acesteia la teatru începând cu 1 iulie a.c. Numai că cei din conducerea Teatrului “Al. Davila” au făcut apel, iar recursul se va judeca începând de luna viitoare.

În decizia de concediere emisă în iulie 2018, Andreei Dragnea i s-a reproșat, printre altele, că ar fi prejudiciat numele teatrului prin interviurile acordate, că a absentat nemotivat și că nu ar fi respectat programul de lucru.
Numai că judecătorii au apreciat că abaterile nu au fost descrise amănunțit, ci doar precizate, iar conform art. 252 din Codul Muncii “în decizia de sancționare trebuie să existe descrisă fapta care constituie abatere disciplinară”.
În decizia de concediere, managerul Nicolae Poghirc a invocat și faptul că Andreea Dragnea ar fi avut șase absențe nemotivate de la locul de muncă în iunie 2018. Numai că Andreea Dragnea a fost învoită în cele șase zile de către șeful său direct de la secția Estradă, lucru acceptat de instanță.
Drept urmare, judecătorii au decis anularea deciziei de concediere și reintegrarea Andreei Dragnea pe postul deținut anterior concedierii, cu obligarea Teatrului “Al. Davila” de a îi plăti o despăgubire egală cu salariul indexat, majorat și reactualizat, precum și celelalte drepturi de care ar fi beneficiat aceasta de la data concedierii până la reintegrarea efectivă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii