Web Analytics
scris luni, 03.04.2023

Articolul privind interzicerea deținerii a mai mult de două animale de companie, fără acordul vecinilor, a fost abrogat de Consiliul Local Pitești

În urma plângerii prealabile formulată de FPAM cu privire la nelegalitatea unor prevederi cuprinse într- o hotărâre din 2021 a Consiliul Local Pitesti, Legislativul și-a însușit criticile și a modificat hotărârea, in luna martie a acestui an.

Articolul privind interzicerea deținerii a mai mult de două animale de companie, fără acordul vecinilor, a fost abrogat de Consiliul Local Pitești

Au fost abrogate, astfel, 2 din cele 3 articole nelegale urmând ca cel de-al treilea să fie reformulat în concordanță cu prevederile legale, prin HCL 152/2023.

Citește și https://jurnaluldearges.ro/jandarmi-calare-de-ziua-lor-in-centrul-pitestiului-248578/

Prevederile abrogate ale Art.16 , lit.e si h se refereau, primul la interzicerea deținerii in apartamente a mai mult de două animale de companie ( câini sau pisici), fără acordul vecinilor. În ceea ce privește cel de al doilea, era vorba despre interzicerea eliberării în spațiul public a animalelor de companie.

Un alt articol, referitor la adăposturi improvizate sau hrănirea animalelor pe domeniul public, urmează a fi adaptat conform normelor legale, potrivit unei adrese a Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Pitești.

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Daca tot sunt atat de vehementi acesti detinatori de animale de companie atunci ar trebui inasprite sanctiunile cu privire la incidentele create de aceste animale atunci cand stapanii lor nu respecta normele de conduita sau cand apar victime ale acestor animale.Normal ca animalul nu raspunde dar trebuie sa raspunda stapanul care trebuie sa-si asume consecintele detinerii de animale de companie:mirosuri,galagie,excremente, infestarea spatiului public si mai cu seama a celui verde,victime omenesti,etc.
    Apoi respectarea normelor de detinere care sunt in lege: sterilizare,cipare, tratamente,etc.
    Oamenii trebuie sa inteleaga ca exista drepturi dar si obligatii si placerea unuia nu trebuie sa afecteze confortul celor din jur.
    Organizatiile acestea de protectia animalelor(in principal caini si pisici)ar trebui sa se gandeasca si la protectia oamenilor si sa fie mai vehemente si mai vocale cand apar victime omenesti.
    Atunci tac sau se fac ca nu au vazut.Ei ar trebui sa fie primii care sa sanctioneze sau sa contientizeze detinatorii de animale de companie despre modul de comportament sau despre ceea ce trebuie facut ca sa nu apara probleme.

    Răspuns
    • omul e tot un animal …partinitor si autoprotectiv .Asa ca urmareste jegul care il face omul si dupa nimalul ..si in privinta atrocitarilor ,mai mult rau si sadiam au niste „oameni” ca tine ,decat niste animale .

      Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *