Web Analytics
scris miercuri, 20.07.2016

Arta prelucrării lemnului se învaţă la Goleşti până pe 22 iulie

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti organizează, în perioada 18 – 22 iulie, în cadrul programului cultural – educaţional „Vacanţa de vară… la ţară!” atelierul de creaţie populară Arta prelucrării lemnului, ediţia a VI-a, sub coordonarea meşterului popular Ioan Rodoş, din Nucşoara.
Prelucrarea lemnului la români este unul dintre meşteşugurile ancestrale care au supravieţuit în toate epocile istorice. Îndemânarea s-a convertit, cu timpul, într-o unică şi admirabilă tehnică şi artă a lemnului, supunându-l unor procese de prelucrare, genial de simple şi care, adeseori, creează o mare varietate de obiecte ce  pot fi întâlnite şi azi în lumea vie a satului românesc. Bogata tradiţie românească, cu rădăcinile înfipte adânc în preistorie, a păstrat, în mentalul colectiv, ideea de continuitate, de obşte, demonstrând, de fiecare dată, că veşnicia s-a născut la sat. La tabăra de meşteşuguri din acest an participă elevi de la şcoli şi grădiniţe din judeţul Argeş. D.G.

Arta prelucrării lemnului se învaţă la Goleşti până pe 22 iulie

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...