Web Analytics

Arta de a vorbi frumos şi convingător – curs de dicţie şi intonaţie la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu Argeş

de | 26.07.2018 14:10 | Cultură

Vorbirea, sunetul, cuvântul s-au născut din necesitate și reprezintă procese care se învață pe tot parcursul vieții. Nu este niciodată prea târziu sau prea devreme să învățăm o exprimare corectă, concisă și clară.
Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș a organizat, în perioada 16-20 iulie, cursul „Arta de a vorbi frumos și convingător”. Acesta a fost dedicat copiilor cu vârsta de 11 până la13 ani.
Copiii și-au dezvoltat abilitatea de a vorbi în public și au fost inițiați în arta comunicării. Au învățat despre dicție, ton, intonație și expresivitate, dar și cum să construiască un discurs argumentat și convingător.
Cursul a cuprins un program de exerciții practice, în care s-a pus accent pe elementele esențiale necesare vorbitului liber, precum vocea, respirația, gestionarea emoțiilor, postura și gesturile, ritmul și rostirea, creativitatea și argumentarea în contextul discursului.
Pe parcursul instruirii, au fost folosite metode de educație nonformală, interactive: jocuri de rol, dezbateri, jocuri de improvizație. Acest lucru a oferit participanților libertatea de a-și structura și exprima propriile idei, astfel încât originalitatea și creativitatea fiecăruia să poate fi puse în valoare.
Cursul a oferit celor mici noi experiențe, urmărind animarea acestora în scopul dezvoltării comunicativității, dezinhibarea și stimularea creativității, stăpânirea emoțiilor de vorbire în public și de captare a atenției, coordonarea și corelarea vorbirii cu mișcări complexe. „Arta de a vorbi frumos și convingător” va fi reluat în perioada vacanțelor, cu noi grupe de participanți, deoarece feedback-ul primit a fost unul pozitiv, copiii afirmând ca această experiență i-a ajutat să-și îmbunătățească pronunția clară și corectă, să-și dezvolte încrederea și capacitatea de a organiza un discurs.
Oana Adriana Antonescu, bibliotecar

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii