Web Analytics

Arhimandritul Caliopie, în cărţi pentru postul de episcop vicar

de | 4.06.2020 13:22 | Culise

Înalt Preasfințitul Calinic trebuie să ia cât mai curând o decizie în privința înființării postului de episcop vicar. Post desființat în urmă cu aproximativ 10 ani, de pe vremea ”iconicului” popă cu vocație de moștenitor al Brătienilor, Nicolae Brînzea. Și trebuie ca arhiepiscopul să facă acest lucru pentru că îi cer Patriarhia Română și Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Asta în contextul în care Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este singura arhiepiscopie din țară, alături de Târgoviște, care nu are un asemenea post de episcop vicar. Iar în regulamentele BOR este menționat faptul că, dacă un arhiepiscop depășește vârsta de 75 de ani, trebuie să-și desemneze un ajutor sau un secund, în cazul de față fiind vorba despre un episcop vicar. De subliniat că în pole position pentru ocuparea acestei funcții se află nimeni altul decât arhimandritul Caliopie Ichim. Acesta trebuie să fie propus de arhiepiscopul Calinic, iar Sfântul Sinod al BOR să-l accepte.Vă dați seama ce acatiste dă popa Brânzea în perioada următoare? Cum de ce? Ca să se împiedice Caliopie pe scări și să nu poată urca în scaunul de episcop vicar.
(ELECTRO-CUTARE)

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

9 Comentarii

  1. Calinic poate sa propuna – sinodul dispune. Caliopie nu este in gratile multor episcopi.

  2. Mai oameni incurcati borcanele, una este preotul vicar administrativ si alta este episcopul-vicar. Cristian Ichim este promovat artificial, de la vacar la vicar este un drum. Vicarul o sa fie de la Bucuresti sau Timisoara.

  3. Cine, pe cine incomodeaza si supara ? S-a mai intamplat vreodata ca vreunui chiriarh sa-i fie impusi colaboratorii ?

  4. De ce stergeti articolele compromitatoare din trecutul lui Caliopie? Cumva va dat bani si promisiuni? Articolul cu ochiul invinetit si amanta preoteasa a disparut de la voi, bine ca a ramas pe masa de la patriarhie. Exista si alte capturi din convorbirile video din trecutul lui, atunci cand scotea limbuta, infierbantat de amor fiind. Toate la timpul lor.

  5. episcop vicar o sa fie ioan de la valea lupului, caliopie nu mai poate pentru ca a trecut de 45 ani

  6. veneticu se vrea episcop?!

  7. Caliopie nu o sa invinga daca nu se aliaza cu cateva persoane de influenta pe care el le-a ignorat sau subestimat cu desavarsire. Sunt cateva personaje acoperite de servicii.

  8. Caliopie este parte din regiune. Tot timpul ” străinii” ne iau tara. Daniel sa si vada de Tomis!

    • Aveti dreptate , sfinte parinte !