Web Analytics

Arhiepiscopul Tomisului, amendat de trei ori într -o singură zi de poliţiştii constănţeni

de | 25.01.2022 02:14 | Actualitate, Politica si Administratie

Arhiepiscopului Teodosie al Tomisului a fost amendat de trei ori singură zi pentru că nu a respectat măsurile de carantină, după ce s-a întors din Iordania.

În doar șase ore a fost sancționat de trei ori, de către polițiștii constănțeni, pentru că nu a respectat măsurile de carantină, după ce s-a întors în ţară din Iordania. Sancțiunile contravenţionale au fost ignorate de înaltul prelat, acesta afirmând că sunt ilegale și că le va contesta ulterior în instanță.

Citeşte şi: Inconștiență la volan în centrul Piteștiului. La 19 ani, depistat de Radar cu 145 km/h

La orele 08:00, 11:00 respectiv 14:30 arhiepiscopul Tomisului a fost amendat de oamenii legii cu câte 1.000 de lei. Acesta a oficiat, pe rând, Liturghia la Caterdala Sfinții Petru și Pavel, a participat la manifestările culturale dedicate Zilei Unirii, pe faleza Cazinoului și a coordonat o conferință în cadrul căreia au fost lansate manuscrise religioase.
De fapt, Arhiepiscopul a fost amendat pentru că din data de 20 ianuarie a.c., când s-a întors din Iordania, ar fi trebuit să intre în carantină, timp de 10 zile, pentru că venea dintr-o țară aflată în zona roșie. Prin vocea purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Eugen Tănăsescu, înaltul ierrah a transmis că nu va plăti amenzile: „Poliția, nu știu în baza l-a amendat. Probabil că va ridica excepţii, pe de o parte, iar pe de altă parte, vom contesta asta în instanță”.

Citeşte şi: Argeș. Trei bărbați au fost amendați pentru transport ilegal de lemne

Teodosie invocă faptul că abia luni a primit decizia de carantinare: „Decizia este emisă de DSP București în data de 20 ianuarie 2022, este scanată în data de 21 la ora 18:30 și emisă pe mailul Înaltului în jur de ora 13:00, astăzi”. Ce a omis să îi spună Arhiepiscopul Teodosie purtătorului său de cuvânt este faptul că acea decizie de carantinare o primise de la DSP București și de la Poliția de frontieră chiar pe data de 20, în ziua sosirii în țară.
Acum, după izbucnirea scandalului, DSP Constanța a solicitat DSP București să i-o mai trimită odată înaltului ierarh, spre aducere aminte. De asemenea, înaltul prelat al Tomisului a mai omis ceva. Faptul că, în data de 21 ianuarie a.c., a cerut DSP Constanța, printr-o adresă semnată chiar de el, să i se suspende carantinarea. Solicitarea era în numele mai multor pelerini cu care Teodosie s-a întors din Iordania. Solicitarea a fost respinsă. Cu toții se află acum în carantină.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii