Arhiepiscopia Bucureștilor i-a INTERZIS părintelui Visarion Alexa să mai slujească în Biserică

de | 23.09.2022 08:45 | Actualitate, Home

Preotul Visarion Alexa nu mai are dreptul să slujească în Biserică. Arhiepiscopia Bucureștilor i-a retras acest drept. De-asemenea, i-a fost retrasă și funcția de paroh și dreptul de a semna documente. Măsurile vin la aproape o săptămână după ce preotul Visarion Alexa a fost acuzat de hărțuirea sexual a unei enoriașe. Poliția cercetează în continuare acest caz.

Potrivi unui comunicat, Comisia de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor i-a solicitat în aceste zile preotului Visarion Alexa o declarație personală pe marginea faptelor de care a fost acuzat recent. Alexa a recunoscut fapta incriminată, refuzând să ofere însă detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații.

Citește și: Campania ”Educație fără violență”, ajunsă la final. O elevă din Pitești, premiată

Până la pronunțarea sentinței de către instanța judecătorească Arhiepiscopia i-a interzis preotului Visarion Alexa să mai oficieze slujbe. De-asemenea, i-a retras funcția de paroh și nu mai are dreptul de a semna niciun document al parohiei de care aparține.

După pronunțarea instanței, vor urma și alte sancțiuni pe linie bisericească – anunță Arhiepiscopia, sancțiuni direct proporționale cu gravitatea faptelor. De asemenea, reamintim că Judecătoria Sectorului 6 a decis sâmbătă seară să îl pună pe Visarion Alexa sub control preventiv pentru 60 de zile. Decizia nu e definitivă, astfel că preotul a contestat-o.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *