Web Analytics

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului:” Ioasaf e bolnav!”

de | 30.03.2019 09:16 | Actualitate

După ce, ieri, a circulat un video scandalos cu starețul Ioasaf, de la Cotmeana, Arhiepiscopia Argeșului si Muscelului a remis un comunicat de presă în care arată că a fost dispusă efectuarea unei anchete. Totodată, biroul de presă al lui Calinic oferă ca posibilă explicație a comportamentului starețului în timpul slujbei ca fiind cauzat de tratamentul medicamentos pe care acesta îl urmează.

”Comunicat de Presă

Cu privire la informațiile apărute în presă, în data de 29 martie 2019, ca urmare a unui material video, care face referire la limbajul necuviincios folosit de către Părintele Ioasaf Boiciuc, starețul Mănăstirii Cotmeana, în cadrul unui serviciu religios săvârșit în biserica așezământului monahal, Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, dorește să menționeze următoarele:
Imediat după aflarea acestor informații, la nivelul Centrului Eparhial, a fost dispusă efectuarea unei anchete, pentru a se verifica cele semnalate în mass-media.
Este cu totul regretabil că asemenea manifestări, se întâmplă și produc, desigur, tulburări în rândul clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române.
Pentru pacea în Biserică și bunul mers al rânduielilor monahale, pe întreaga perioadă a cercetărilor, s-a dispus oprirea Părintelui Stareț Ioasaf Boiciuc de la săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii și a celorlalte slujbe bisericești, în conformitate cu prevederile Regulamentului autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române și ale Statutului pentru organziarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române.
După finalizarea anchetei de către organele eparhiale competente, vor fi luate măsurile pastorale și administrative, care se impun.
Dorim să menționăm că, Părintele Stareț Ioasaf Boiciuc, se află de mai mult timp sub tratament medicamentos, datorită unor suferințe mai vechi, fiind uneori sensibil la neputințele omenești.
Întrucât, cler și popor, ne aflăm în urcușul duhovniesc pe calea Postului Mare, perioadă de rugăciune și sporire a faptelor bune, ne rugăm Preasfintei Treimi, pentru pacea în Biserică și împlinirea voii Sale celei sfinte în România!
Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Daca preasfintia sa este bolnav sa se pensioneze pe caz de boala, nu sa ocarasca mirenii pe care ii slujeste pe banii lor !