Web Analytics

Argeșul, sub avertizare meteorologică

de | 24.07.2022 09:58 | Actualitate, Home

Argeșul se află sub avertizare meteorologică. Codul portocaliu este prevăzut, duminică- 24 iulie, pentru 16 județe. Fenomenele vizate sunt val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat. Temperaturile pot ajunge și la 41 grade Celsius, iar după-amiază este prevăzută instabilitate atmosferică.

Citește și Restricții de circulație din cauza caniculei

„Duminică (24 iulie) în Oltenia, Muntenia și sud-vestul Dobrogei valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…41 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și, prin urmare, disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În jumătatea de nord a țării și pe arii restrânse în rest, începând de după-amiază, vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torenţiale”, a transmis ANM.

Autoritățile recomandă să fie evitate deplasările, expunerea la soare mai ales la orele prânzului, consumul băuturilor alcoolice. Se recomandă hidratarea corespunzătoare, purtarea hainelor lejere, consumul de fructe și legume proaspete. Focul în zone cu vegetație uscată și resturile de țigară pot genera incendii.

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi pe timpul perioadelor caniculare, accesând link-ul de mai jos:https://fiipregatit.ro/ghid/canicula/https://www.meteoromania.ro/avertizari/

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *