Web Analytics

Argeșul, promovat la nivel internațional prin recordul stabilit de voluntarii de la Clubul Leo Leolution-Câmpulung

de | 16.08.2021 17:20 | Actualitate

La sfârșitul lunii iulie, voluntarii de la Clubul de voluntariat LEO Leolution Câmpulung au reușit să doboare recordul mondial și să intre astfel în Cartea Recordurilor (Guinness World Records) prin realizarea unui logo mozaic din caiete reiclabile, pe o suprafață de 1000 mp.

 

Ampla acțiune s-a desfășurat pe Stadionul Clubului Sportiv Muscelul din Câmpulung. Au participat 75 de voluntari, fiind utilizate aproape 20.000 de caiete folosite, care au fost îndreptate spre reciclare după alcătuirea mozaicului.

 

Astfel, astăzi, 16 august a.c., la invitația echipei de conducere a Consiliului Județean Argeș, coordonatoarea proiectului, Carmen Victoria Bârloiu, președintele regiunii Sud-Muntenia pentru Districtul 124 România al Cluburilor LIONS, a fost prezentă la sediul instituției, alături de doi tineri voluntari ai clubului.

 

Citește și Situație Covid-19 în Argeș: 64 (ieri 47) persoane internate în spital

 

Cu această ocazie, vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu i-a oferit Diploma de Merit pentru promovarea județului Argeș la nivel internațional și pentru performanța de a înscrie municipiul Câmpulung în Cartea Recordurilor, cu cel mai mare mozaic din lume realizat din caiete reciclabile.

”De-a lungul timpului, am fost implicat destul de mult în activități pentru tineret și, tocmai de aceea, conștientizez eforturile făcute, precum și valoarea finală a acțiunii și a rezultatelor. Nu e puțin lucru să dobori un record mondial, să te autodepășești și să faci ceva ce nu a mai făcut nimeni la același nivel. Mai mult, județul Argeș a fost scos în evidență printr-un eveniment de mare anvergură, un eveniment care poate fi exemplu de bună practică și pentru alți tineri din România și nu numai. Felicitări pentru performanță! Să ne vedem sănătoși și la alte proiecte viitoare”, a transmis vicepreședintele C.J. Argeș, Adrian Bughiu.

”Ideea a pornit de la unul dintre aspiranți. Am prelucrat-o și am gândit-o în așa fel încât să atragem atenția într-un mod cât mai spectaculos. Am pornit încrezători la drum și iată că am reușit. Toate caietele din care a fost realizat mozaicul au fost încredințate spre A.D.I. SERVSAL Argeș pentru redirecționare către o reciclare eficientă. Din banii obținuți o să cumpărăm caiete noi pentru copiii din școlile defavorizate”, a afirmat Carmen Victoria Bârloiu, președintele regiunii Sud-Muntenia pentru Districtul 124 România al Cluburilor LIONS.

 

Clubul LEO Leolution – Câmpulung este unul dintre cele mai active cluburi LEO la nivel național, motiv pentru care a obținut anul acesta titulatura de ”Clubul anului”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole