Web Analytics
scris joi, 30.05.2024

ARGEŞUL PE PRIMUL LOC şi la investiţii în cultură în Regiunea Sud-Muntenia! Ion Mînzînă: „Trebuie să avem grijă şi de «hrana» sufletului!”

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, este un susținător și un promotor al culturii argeșene, iar investițiile realizate în acest mandat demonstrează din plin acest lucru.

ARGEŞUL PE PRIMUL LOC şi la investiţii în cultură în Regiunea Sud-Muntenia! Ion Mînzînă: „Trebuie să avem grijă şi de «hrana» sufletului!”

Consiliul Județean Argeș a investit peste 100 de milioane de euro în instituțiile de cultură din Argeș în ultimii patru ani, ceea ce plasează Argeșul pe primul loc în regiunea Sud Muntenia privind investițiile în cultură și printre primele județe din țară. Sunte cele mai mari sume alocate în domeniul cultural în ultimii 35 de ani în județul Argeș.
Aceste finanțări au fost esențiale pentru susținerea și dezvoltarea activităților culturale, cât și pentru îmbunătățirea infrastructurii de profil. Printre proiectele majore se numără reabilitarea Teatrului pentru Copii și Tineret „Așchiuță”, reabilitarea Muzeului Județean, reabilitarea si consolidarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna” din Pitești, Cetatea Poenari și modernizarea Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești.

Citește și Ion Mînzînă, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş: „Sănătatea argeşenilor este şi va fi prioritatea noastră. Am investit în 4 ani peste 70 de milioane de euro în spitalele din Argeş!”

Citește și CJ Argeş a depus noi proiecte de infrastructură rutieră pe fonduri europene

Investiții Majore și Proiecte Viitoare

În acest an, au început lucrările de reabilitare la Teatrul „Așchiuță”, cu un buget de 2,8 milioane de euro finanțat de Ministerul Dezvoltării. Este prima intervenţie capitală asupra lucrării și noutatea constă în reconfigurarea sălii și mărirea capacității locurilor pentru spectatori. Alte proiecte includ amenajarea unei copertine la Teatrul de Vară și reabilitarea clădirii Teatrului „Alexandru Davila”.
„Teatrul piteștean are tradiție și este recunoscut la nivel național și internațional. Ne dorim să oferim condiții moderne actorilor și publicului deopotrivă. Infrastructura culturală este esențială pentru dezvoltarea județului nostru. Mereu am fost de părere că trebuie să avem grijă și de „hrana” pentru suflet, iar susținerea culturii este un obiectiv major al mandatului meu”, a declarat Ion Mînzînă.
Sume importante au fost alocate și pentru consolidarea și modernizarea Muzeului Județean Argeș – 4.8 milioane de euro, pentru restaurarea și consolidarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna” – 4 milioane de euro și consolidarea și conservarea Cetății Poenari – 4.7 milioane euro, toate investiții atrase de Consiliul Județean Argeș din fonduri europene.

Impactul investițiilor în cultură

Investițiile semnificative în infrastructura culturală și sprijinul continuu pentru activitățile artistice sunt menite să transforme Argeșul într-un centru cultural important, atrăgând atât localnici, cât și turiști. Aceste eforturi reflectă angajamentul autorităților locale de a promova și conserva tradițiile culturale, oferind în același timp condiții moderne pentru actul artistic.

Material publicat de către Asociaţia Jurnal de Muscel, la comanda Partidului Social Democrat, Organizaţia Argeş, cod unic Mandatar Financiar 21240002

Citește și Consiliul Judeţean Argeş, investiţii record în modernizarea drumurilor sub conducerea preşedintelui Ion Mînzînă

Citește și Ion Mînzînă: „La Rătești suntem pe drumul cel bun! Modernizăm și DJ 702 G!”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...