Web Analytics

Argeşul – locul 1 la infracţiuni, în Raportul Green Peace pe 2017

de | 20.09.2018 14:00 | Actualitate

# „Asta înseamnă că ne facem treaba!”, spune șeful Gărzii Forestiere Argeș, Alin Mihai

Raportul Green Peace pe 2017 despre tăierile ilegale de lemn din România situează Argeșul pe primul loc la infracțiuni – 458 și pe locul trei la valoarea contravențiilor aplicate – 2.658.500 lei.

„Asta înseamnă că ne facem treaba în a descoperi infracțiunile și în aplicarea legii. Argeșul este un județ cu foarte mulți proprietari de păduri privați, respectiv 40-50.000 de proprietari. Mai avem și cătunele de romi, dar, indiscutabil, avem și o vastă suprafață forestieră, din 542.000 de hectare pe trei județe, respectiv Argeș, Dâmbovița și Prahova, la noi aflându-se 277.000 de hectare. În ceea ce privește valoarea contravențiilor aplicate, aceasta s-ar putea să fie chiar mai mare, nu știu dacă s-a ținut cont și de raportările Poliției sau ale Gărzii de Mediu. Numai noi, Garda Forestieră, am dat în trei ani de zile aproximativ 30 de miliarde de lei amenzi, iar în acest an s-au dat amenzi în valoare de 4,5 miliarde de lei, asta în condițiile schimbărilor legislative de la începutul anului, care prevăd aplicarea unui plan de remediere agenților economici, cărora nu le mai aplicăm direct amenzi”, spune șeful Gărzii Forestiere Argeș, Alin Mihai (foto).

Până la această dată, Garda Forestieră Argeș a efectuat 230 de controale și a aplicat 118 contravenții. Materialul lemnos confiscat fizic a fost de 170 m.c., iar confiscările valorice ale materialului lemnos care nu s-a regăsit fizic în depozite a fost de 300 m.c.
A.C.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole