Web Analytics
scris miercuri, 17.06.2015

Argeşul, judeţul fără fotbal de prim nivel, dar cu antrenori de top

# Judeţul nostru, o adevărată şcoală de antrenori

Argeşul, judeţul fără fotbal de prim nivel, dar cu antrenori de top

În Pitești există două grupări importante care de-a lungul timpului s-a ocupat de selecționarea, creșterea și educarea copiilor. Este vorba de CSS Aripi care se transformă în LPS Pitești și FC Argeș. Așa se face că există antrenori care și-au făcut pionieratul la LPS, care au fost copii, care au crescut, au jucat la diferite grupe de vârstă și după aceea au plecat în fotbalul mare ca jucători. Acum sunt sau au fost antrenori de top în fotbalul românesc.
Este vorba despre Cristi Negru, antrenor la Sporting Roșiorii de Vede, în Liga a III-a, Marius Prisăceanu, antrenor la Atletic Bradu, Liga a III-a, Daniel Ghiță, antrenor la FC Municipal, Vali Năstase de la FC Argeș 1953, care în prezent urmează cursurile școlii de antrenori, Bogdan Vișan, fost antrenor la FC Argeș și după aceea la Școala Dani Coman, Daniel Lăcustă, antrenor la juniorii SCM-ului, Jean Vlădoiu, antrenor principal FC Argeș, Eugen Anghel, antrenor de copii și juniori și Adrian Iordache, fost antrenor secund la ASA Tg. Mureș în Liga I.
Cealaltă grupare argeșeană care a dat fotbalului antrenori de referință este FC Argeș și aici vorbim despre Ionuț Badea, antrenor echipa națională, Bogdan Argeș Vintilă, antrenor echipa națională de juniori a României, Mihai Ianovschi, fost antrenor la echipa națională de juniori, Alin Chița, fost antrenor secund la Dinamo, Dragoș Radu, fost antrenor secund la FC Internațional Curtea de Argeș, FC Brașov, Universitatea Cluj și Dinamo, Mihăiță Ianovschi, antrenor secund la Rapid București, fost antrenor principal al CS Mioveni în liga secundă, Constantin Stancu, antrenor secund Liga I, la CS Mioveni, Marin Radu II, fost antrenor principal la CS Mioveni în Liga I, actualmente antrenor de juniorii la CS Mioveni, Nicolae Radu, antrenor la copii și juniori, Sergiu Moisescu, antrenor de copii și juniori, Gabi Trandafirescu, fost antrenor la copii și juniori, fost antrenor principal la FC Internațional, fost antrenor la loturile naționale de juniori, Dumitru Ciolan, antrenor copii și juniori la LPS, Vasile Stan, fost antrenor la copii și juniori, fost antrenor la FC Argeș și Rocar, Liviu Ciubotariu, fost antrenor la ASA Tg. Mureș, fost jucător la seniorii lui FC Argeș, Alin Popescu, antrenor de copii și juniori, Mihai Georgescu, fost antrenor de copii și juniori la LPS Pitești, fost antrenor secund la FC Argeș în Liga a II-a și fost antrenor la loturile naționale de juniori. Din păcate însă iată că în schimb fotbalul argeșean se află într-o adevărată moarte clinică și doar Mioveniul mai ține capul sus în fotbalul românesc, bineînțeles la nivelul Ligii a II-a.
Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...