Web Analytics

Argeșul a intrat sub incidența codului galben de intensificări ale vântului

de | 8.07.2020 10:32 | Actualitate

Argeșul a intrat sub incidența codului galben de intensificări ale vântului. Distribuție Oltenia informează: echipele operatorului sunt în permanență în teren pentru remedierea tuturor deficiențelor în alimentarea cu energie electrică din județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea.

Începând de azi, 07 iulie, ora 12:00, județele din aria operațională Distribuție Oltenia au intrat sub incidența codului galben de intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică.

Încă de la începutul atenționării meteo, operatorul de distribuție a monitorizat starea rețelelor electrice afectate direct de evoluția nefavorabilă a vremii și a intervenit prompt în teren.

La ora 16:00, 72 de echipe operative ale Distribuție Oltenia și ale prestatorilor externi, se aflau în teren pentru izolarea deficiențelor electrice și remedierea acestora.

 

Astfel, pe fondul condițiilor meteo nefavorabile, la nivelul județului Gorj, erau înregistrate doar deranjamente individuale, iar în restul județelor DEO, erau înregistrate următoarele deficiențe în alimentarea cu energie electrică, care afectau parțial localitățile:

  • Județul Argeș – localitățile Căldăraru, Dâmbovicioara, Ciofrângeni, Lunca Corbului, Boteni și Hârtiești;
  • Județul Dolj – localitățile Bârca și Lipov;
  • Județul Mehedinți – localitățile Orșova, Șovarna și Rudina;
  • Județul Olt – localitățile Pleșoiu, Scărișoara și Caracal;
  • Județul Teleorman – localitățile Orbeasca de Jos și Necșești;
  • Județul Vâlcea – localitățile Vlădești și Păușești – Măglași.

Echipele operative au o misiune dificilă întrucât intensitatea vântului conduce la ruperea crengilor și a copacilor care cad în culoarul de siguranță al rețelelor electrice, provocând ruperea conductoarelor electrice.

Operatorul Distribuție Oltenia monitorizează continuu situația rețelelor electrice din aria sa operațională, astfel încât disconfortul creat de evoluția nefavorabilă a condițiilor meteo să fie diminuat.

Reamintim faptul că semnalarea tuturor defecțiunilor în rețeaua de distribuție a energiei electrice din aria de operativitate Distribuție Oltenia se poate face apelând numerele de telefon disponibile NON STOP pentru preluarea acestora:

  • 0800 500 000 –  număr de telefon gratuit în orice rețea;
  • 0251 408 006, 0251 408 007,  0251 408 008 – numere de telefon cu tarif normal în rețeaua națională.

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole