Web Analytics

Argeşenii, invitaţi să culeagă afine direct de pe plantaţia Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti-Mărăcineni

de | 16.07.2021 08:13 | Actualitate

Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti – Mărăcineni a organizat joi dimineaţă o acţiune inedită. Zeci de doritori în a degusta cele mai bune soiuri de afine s-au adunat direct pe plantaţie. Timp de aproximativ trei ore, între 8,00 şi 11,00,aceștia au putut culege afine direct în plantaţie.

Tot joi, în aula instituţiei a avut loc şi sesiunea ştiinţifică „Cultura afinului în România”. Specialiştii în horticultură au discutat despre noi tehnologii, inovaţie şi varietate în cultura afinului. Au avut loc şi demonstraţii de aplicare a tratamentelor fitosanitare utilizând drona.

CITESTE SI ADMINISTRAŢIA PREZIDENŢIALĂ A PUBLICAT PROGRAMUL „ROMÂNIA EDUCATĂ” Iohannis: „Singurul tren către un viitor mai bun este educaţia”

Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti – Mărăcineni este o instituţie de referinţă în cercetarea pomicolă românească, cu o activitate neîntreruptă din 1967 până în prezent.

În prezent, Institutul funcţionează cf. Legii 45/2009 şi HG 732/2017, ca instituţie de drept public, organizată ca instituţie publică cu finanţare mixtă din venituri proprii şi de la bugetul de stat, în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice ”Gheorghe Ionescu Şişeşti” (ASAS), instituţie publică specializată, autonomă de consacrare academică şi coordonare ştiinţifică, cu personalitate juridică, în coordonarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii