Web Analytics

Argeșenii care au dreptul la pensii de urmaș trebuie să depună noi adeverințe

de | 21.09.2021 08:54 | Actualitate, Politica si Administratie

Beneficiarii pensiilor de urmaș trebuie să se grăbească să depună la Casa Județeană de Pensii Argeș adeverințele necesare pentru a evita neplata drepturilor ce le revin începând cu data de 25 septembrie 2021. Astfel, pentru copiii care au vârsta peste 16 ani și urmează o formă de învățământ (liceu zi și seral sau școală postliceală) trebuie să aducă adeverința de elev, însoțită de un cupon de pensie și de o copie a actului de identitate a copilului urmaș sau al tutorelui, unde este cazul.

CITEȘTE ȘI: Prof.univ.dr. ȘTEFAN GĂITĂNARU – profesor emerit al Universității din Pitești

Din adeverința de elev trebuie să reiasă că în anul 2021-2022 acesta urmează o formă de învățământ și trebuie depusă până cel mai târziu pe data de 25 septembrie a.c. În caz contrar pensia pentru luna octombrie se va reține de la plată. Studenții urmași până la vârsta de maxim 26 de ani au obligativitatea de a depune până la data de 25 octombrie o declarație pe propria răspundere din care să rezulte faptul că își continuă studiile în anul 2021-2022, însoțită de un cupon de pensie și copia actului de identitate al urmașului sau tutorelui,unde este cazul.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat din Câmpulung a fost dat dispărut!

Plata pensiei de urmaş se suspendă începând cu luna ianuarie 2022, dacă studenţii urmaşi care au transmis adeverinţa în copie sau în format electronic nu au depus şi originalul adeverinţei până la data de 25 decembrie 2021.
În cazul în care acestea nu se depun în termen, pensiile vor fi reținute de la plată pe luna octombrie, iar plățile se vor efectua în lunile următoare numai după depunerea documentelor.

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii