Web Analytics

Argeșeni infestați cu trichineloză la pomana porcului

de | 31.01.2017 08:56 | Actualitate

trichinelozaporcPotrivit unui comunicat de presă al DSV Argeș, a fost depistată infecție cu trichineloză în urma consumului de carne de porc din gospodăria proprie. Mai multe persoane au fost internate la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Argeș dar alți posibili infectați au plecat în afara țării!Astfel, potrivit autorităilor, în data de 27.12.2016 în gospodăria lui Vasile Ion Bolbea, din comuna Valea Iasului, satul Cerbureni a fost sacrificat un porc. După sacrificare s-a consumat carne la “pomana porcului” de catre membrii familiei și alte rude , în total de 10 persoane. De reținut că nu s-a efectuat examenul trichineloscopic al carnii. În data de 2 ianuarie 2017, o parte din membrii aceleiași familii împreună cu alte rude ( 12 persoane) au participat la o masă în comuna Bradu, consumând în principal carne de la același porc, pregatită la grătar. Cum s-a aflat că porcul era bolnav:
“În data de 29.01.2017 s-au prezentat la sediul Circumscripției Sanitare Veterinare de Siguranța Alimentelor nr.1 Curtea de Arges, domnul Bolbea Vasile Ion și Bolbea Mihai solicitând examen trichineloscopic la o probă de carne congelată (pulpa) și carne afumată întrucât aceștia și alți membri ai familiei care erau deja internați la secția de Boli infecțioase a Spitalului Județean Pitești prezentau semne de boală, respectiv trichineloză.
În urma examenului efectuat la CSVSA Curtea de Argeș a rezultat infestație cu Trichinella Spirallis. În data de 30.01.2017 consilieri ai DSVSA Argeș s-au deplasat la domiciliul d-lui Bolbea Vasile Ion unde au mai găsit cantitatea de 60,5kg carne congelată, cârnați, slănină afumată și jumări provenite din porcul sacrificat.Întreaga cantitate a fost confiscată, sigilată și dirijată la o unitate de incinerare.În urma discuției cu o persoană din familie reiese faptul că 5 persoane sunt internate la secția de Boli infecțioase a Spitalului Județean Pitești și sunt sub tratament.S-a recomandat ca toți cei care au consumat carne din acest porc să fie supuși unui examen medical. Menționăm că 2 persoane care au consumat carne se află în prezent în străinatate : unul șofer pe tir în Germania , altul lucreaza în Spania. Au fost înștiințați de către membrii familiei să se prezinte la o unitate medicală pentru examen medical. În data de 30.01.2017 au fost anuntați telefonic și reprezentanții DSP Argeș în vederea efectuării anchetei epidemiologice”, se arată în comunicatul DSVA Argeș.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii