Web Analytics

Argeșeanca Nechita Claudia s-a calificat în optimi la Campionatele Mondiale de box

de | 17.03.2023 08:07 | Actualitate, Home, Sport

Pugilista română Claudia Nechita a învins-o la puncte pe mexicanca Jennifer Yazmin Carrillo (5-0), joi, în primul ei meci la categoria 57 kg, din cadrul Campionatelor Mondiale de box feminin de la New Delhi. Născută la Câmpulung, Claudia Nechita, de la CSA Steaua, locul cinci la JO de la Tokyo, a dominat-o clar pe pugilista mexicană şi s-a impus cu o decizie de 5-0, după ce a câştigat fiecare repriză a luptei.

Citește și: Pe motiv de risc seismic, Lasconi vrea să închidă o grădiniţă şi să blocheze un pod

În optimile de finală, Nechita va înfrunta însă o adversară foarte bună, taiwaneza Yu-Ting Lin, campioană mondială în 2018 la 54 kg şi în 2022 la categoria 57 kg. Taiwaneza mai are două titluri de campioană a Asiei, în 2017 şi în 2019, notează Agerpres.

Citește și: Edilul Câmpulung are ca administrator pe soțul administratorului

Tot joi, Alexandra Gheorghe a fost învinsă la puncte de belarusa Iulia Apanasovici (1-4), la cat. 52 kg. La cat. 54 kg, Lăcrămioara Perijoc, este calificată direct în optimi, unde va boxa pe 18 martie cu învingătoarea din meciul Hanna Lakkotar (Ungaria) – Preeti Dahiya (India). Pe 18 martie urcă în ring şi Loredana Marin (cat. 60 kg), care o va înfrunta în primul tur pe tunisianca Mariem Homrani, participantă la JO de la Tokyo. La New Delhi au făcut deplasarea patru pugiliste române: Lăcrămioara Perijoc (categoria 54 kg), vicecampioană mondială, Claudia Nechita (cat. 57 kg), clasată pe locul cinci la JO de la Tokyo, Loredana Marin (cat. 60 kg), campioană europeană de tineret, toate de la CSA Steaua, şi Alexandra Gheorghe (cat. 52 kg), de la CSM Slatina. Ele sunt însoţite de antrenorii Adrian şi Mihaela Lăcătuş.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *