Web Analytics

Argeșean reținut după ce nu a oprit la control și a amenințat polițiștii cu o butelie

de | 20.11.2020 13:48 | Actualitate

Weekend-ul trecut, în noaptea de 14 spre 15 noiembrie, în jurul orei 00:30, un bărbat din comuna Poiana Lacului nu a oprit la semnalul polițiștilor care efectuau un control de rutină. Polițiștii l-au urmărit pe bărbatul de 32 de ani până la locuința acestuia, unde au fost amenințați cu o butelie. „Pentru a-i determina să nu ia măsurile legale, bărbatul în cauză ar fi amenințat că, în cazul în care va fi sancționat, va provoca distrugeri autospecialei și sediului secției de poliție. Pentru a crea convingerea că amenințarea este reală, bărbatul a ieșit din locuința sa cu o butelie, cu care s-ar fi îndreptat către polițiști, agitând-o în direcția acestora, și ar fi aruncat cu obiecte în direcția polițiștilor și autospecialelor sosite la fața locului”, transmite IPJ Argeș.

„Bărbatul în cauză, de 32 de ani, din comuna Poiana Lacului, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 725 de lei, conform OUG 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, fiind aplicată și măsura suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, ca urmare a neopririi la semnalul polițistului. Totodată, ca urmare a nerespectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, acesta a fost sancționat cu două amenzi, în valoare totală de 4.000 de lei.

De asemenea, în cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. Joi, 19 noiembrie a.c., după administrarea probatoriului, procurorul de caz a dispus reținerea pentru 24 de ore a celui în cauză, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie dispuse măsuri preventive împotriva acestuia”, se arată în comunicatul de la IPJ Argeș.

Citește și Finanțe Argeș: Procedura pentru acordarea eșalonării la plată simplificate, publicată în Monitorul Oficial

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii