Web Analytics
scris miercuri, 16.03.2016

Argeşean la un Congres Teologic la Barcelona

Între 28 februarie și 4 martie s-a desfășurat, în Barcelona, Adunarea teologică pentru noua evanghelizare care a avut loc la Facultatea de Teologie şi Filosofie din Catalunya și la care a participat și un tânăr student la Teologie și Psihologie din Argeș, ipodiaconul Remus Vintilă. Congresul a fost prezidat de Xavier Morlans, trimis papal și profesor de teologie.
De altfel, trimisul papal a primit din partea ÎPS Calinic cinci cărți semnate de arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Temele discutate au fost despre unitatea dintre romano-catolici, protestanţi și ortodocși și despre noile provocări ale societății. În cadrul adunării teologice s-a discutat și despre noile teritorii convertite la creștinism din Asia. La final a avut loc octava de rugăciune pentru progres la Narbonne, în Franța.
La congres au participat teologi, psihologi de seamă, precum și consulul onorific al României la Barcelona, Adrian Geantă. Cu acest prilej a fost inaugurată Biserica ortodoxă română din Barcelona. A.C.

Argeşean la un Congres Teologic la Barcelona

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...