Web Analytics

Argeș: Ultima probă scrisă a examenului de bacalaureat. Trei candidați eliminați

de | 25.06.2020 17:40 | Actualitate

 

Astăzi, 25 iunie, s-a desfășurat ultima probă scrisă a examenului național de bacalaureat – E)d): proba la alegere a profilului și specializării. Astfel, dintre cei 4.739 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre următoarele discipline (Anatomie, biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică şi argumentare, sociologie şi psihologie), s-au prezentat 4.550 de candidaţi. 189 de candidaţi au absentat.

Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ̊C. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3 candidați, provenind din centrele de concurs de la Liceul Tehnologic ”Dacia” Pitești, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Dima” Pitești și Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până la ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii