Web Analytics

Argeş. Prinşi şi amendaţi pentru folosirea telefonului la volan!

de | 4.02.2023 13:58 | Actualitate, Home

Vineri, 3 februarie, polițiștii rutieri argeșeni au avut din nou acţiuni pe drumurile din județ, în atenţia lor fiind conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză sau care utilizează telefonul mobil fără un dispozitiv de tip ,,mâini libere”.

Prin urmare, pentru motivele menţionate ei au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale, însumând 26.500 de lei, dintre care 63 de sancțiuni, în valoare totală de 23.680 lei, au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar alte 19, în valoare de 2.820 lei, pentru folosirea telefonului la volan.

De asemenea, polițiștii au reținut 11 permise auto, pentru depășirea cu peste 50 de km/h a limitei legale de viteză – după cum aflăm de la Biroul de presă al IPJ Argeş.

Citeşte şi: Avertizare meteo! Viscol şi ninsori la munte. Vremea se răceşte

Recomandări pentru şoferi

Poliţia Argeş are şi câteva recomandări pentru conducătorii auto. „Respectați regimul legal de viteză! Întrucât aceasta reprezintă principala cauză generatoare de accidente rutiere grave, circulați prudent și cu viteze adaptate condițiilor de trafic.

Nu utilizați telefonul mobil în timpul conducerii unui vehicul pe drumurile publice, fără a folosi un dispozitiv de tip ,,mâini libere”!

Conștientizarea riscurilor în traficul rutier, precum și responsabilizarea fiecăruia dintre noi nu pot avea ca finalitate decât un climat de liniște și siguranță!” – transmite IPJ Argeş.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *