Web Analytics
scris luni, 12.02.2024

Argeș. Prins rupt de beat la volan, are dosar penal!

În Argeș, ca urmare a abaterilor constatate în ultimele 24 de ore de către polițiștii rutieri, au fost aplicate 258 de sancțiuni contravenționale, însumând 62.900 lei, fiind totodată reținute 34 permise de conducere și retrase 30 de certificate de înmatriculare.

Argeș. Prins rupt de beat la volan, are dosar penal!

Citește și: Delictele silvice în Argeș, la ordinea zilei! Prins cu lemne fără acte

Potrivit Biroului de presă al IPJ Argeș, dintre sancțiunile aplicate, peste 100 au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză.

De asemenea, 14 permise auto au fost reținute ca urmare a conducerii sub influența alcoolului (valori cuprinse între 0,05 și 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 13 pentru depășirea regimului legal de viteză cu mai mult de 50 de km/h față de limita legală.

Conform sursei citate, un conducător auto a fost prins foarte băut la volan, valoarea alcoolemiei fiind cu mult mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat (respectiv 1,25), precum și un altul care conducea fără drept, dar și un altul la volanul unui autoturism cu numere provizorii a căror valabilitate era expirată, situații în urma cărora au fost întocmite trei dosare penale.

În acest context, poliţiştii rutieri argeșeni amintesc faptul că legislația a fost modificată în privința modului de aplicare a pedepselor, în situația producerii unor accidente de circulație din care a rezultat decesul unei persoane. Astfel, în situația în care conducătorul auto vinovat se afla și sub influența alcoolului, a substanțelor cu efect psihoactiv sau conducea fără drept, pedeapsa aplicată nu va mai fi cu suspendare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *