Web Analytics
scris joi, 23.05.2024

Argeș. Peste 900 de persoane legitimate de polițiști. Ce amenzi s-au dat

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altor instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

Argeș. Peste 900 de persoane legitimate de polițiști. Ce amenzi s-au dat

Citește și: Copil de 8 ani, căzut din telescaun în stațiunea Straja. Era însoțit tot de un minor

Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. 

Au fost legitimate 933 de persoane și au fost verificate 645 autoturisme.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 423 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 79.000 de lei, dintre care 367 de sancțiuniau fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 48 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.

De asemenea, polițiștii au întocmit un dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, ca urmare a depistării unui conducător auto aflat sub influența alcoolulului, cu o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat (1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită