Web Analytics

Argeș: Niciun candidat nu a avut temperatură la cea de-a doua probă scrisă a examenului de Evaluare Națională

de | 17.06.2020 18:17 | Actualitate

 

Astăzi, 17 iunie 2020, s-a desfășurat cea de-a doua probă scrisă a examenului de Evaluare Națională- la disciplina Matematică. La această probă de examen au fost prezenți 5.122 de candidați, iar 329 nu s-au prezentat la examen, se arată într-un comunicat de la Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis. Nu au fost cazuri de subiecte de rezervă. Nu au fost candidați eliminați, examenul desfășurându-se fără incidente.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Conform normelor, numele și prenumele candidaților la examenele naționale vor fi publicate în format anonimizat. Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00.

În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii